Εντυπωσιακές, καταγάλανες παραλίες. Χρυσαφένιες αμμουδιές, διάφανα νερά, με ταβερνάκια που τα βρέχει το κύμα. Ειδυλλιακά τοπία που συναντά κανείς σε ένα νησί. Ή και όχι.

Η Πάργα, η όχι τυχαία και αποκαλούμενη «νύμφη της Ηπείρου» έχει όλες τις χάρες του νησιού, χωρίς να είναι νησί!

Μια ανάσα δρόμος από τον μαγευτικό Αχέροντα και με «γείτονες» τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντιπαξών, η Πάργα έχει αμέτρητες ομορφιές και αμέτρητους λόγους για τους οποίους αξίζει να την επισκεφθεί κανείς.

ΦΩΤΟ: @Visit Parga

Είναι τέτοια η ομορφιά της που δικαίως αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό του καλοκαιριού και, μάλλον δικαίως είχε γίνει σχεδόν εμμονή στον Αλή Πασά που ξόδεψε τεράστιους πόρους για να την πολιορκήσει και κατακτήσει.

ΦΩΤΟ: @Visit Parga

Αλλά η Πάργα δεν είναι μόνο παραλίες. Είναι ιστορία, είναι εξερεύνηση, είναι τα νησιά που βλέπατε στις καρτ ποστάλ τον χειμώνα και αναστενάζατε. Είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για το καλοκαίρι, για διακοπές που θα μείνουν αξέχαστες και θα γεμίσουν τις μπαταρίες.

Πώς θα πάω

Στην Πάργα μπορείτε να μεταβείτε οδικώς. Όχι μόνο όμως! Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να κάνετε “hop on- hop off”, εκμεταλλευόμενοι την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τους Παξούς και τους Αντιπαξούς, αλλά και τη σύνδεση -με πλοιάρια- με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

ΦΩΤΟ: @Visit Parga

Must See

Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι παραλίες της. Υπάρχουν πολλές που μπορείτε να ανακαλύψετε. Προτείνουμε όμως να πάτε κάπου… κολυμπώντας! Ναι, καλά διαβάσατε, κολυμπώντας. Στο καταπράσινο νησάκι της Παναγίας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, μπορείτε να φτάσετε ακόμα και κολυμπώντας. Είναι ένα βραχώδες και συνάμα κατάφυτο νησάκι, στο οποίο δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας με το γραφικό καμπαναριό που βρίσκεται εκεί. Στο ψηλότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένα πανέμορφο κάστρο, που χτίστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808.

Όμως, μιλώντας για βουτιές, γιατί να μη βουτήξετε στην… αιώνια νεότητα; Ναι, η Πάργα το έχει ΚΑΙ αυτό. Ο θρύλος λέει ότι όποιος βουτήξει στα νερά των φυσικών σπηλαίων στο Λίχνο, γίνεται νεότερος. Δεν αξίζει να το δοκιμάσετε; Από εκεί και πέρα αξίζει να δείτε μια φορά στη ζωή σας το νερό να αναβλύζει μέσα από το… νερό. Στον κόλπο του Αϊ Γιαννάκη υπάρχει μια υποβρύχια πηγή, όπου μπορείτε να δείτε το γλυκό νερό να αναβλύζει μέσα από τη θάλασσα.

ΦΩΤΟ: @Visit Parga

Αφού επισκεφθείτε την Πάργα και περάσετε και από το Κάστρο του Αλή Πασά, που χτίστηκε το 1814 και έχει δει πολλές μάχες και πολιορκίες, ξεκινήστε για ένα σύντομο, αλλά μοναδικό ταξίδι: Μόλις 20 χιλιόμετρα από την Πάργα, βρίσκεται το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.