Αθλητικές διοργανώσεις: Πού θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών

Μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 5% ανεμβολίαστων αθλητών θα επιτρέπεται στους αγώνες μαζικού αθλητισμού από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μετά από αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αφορά αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν περισσότεροι από 300 αθλητές. Οι ανεμβολίαστοι αθλητές θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Η συμμετοχή ποσοστού 5% ανεμβολίαστων αθλητών επετράπη, ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρεται: «Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι, ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ: Ποιοι θα λάβουν έως 710 ευρώ το μήνα – Ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις ανέργων

Πτήσεις εξωτερικού: Για ποιους είναι υποχρεωτικό το τεστ κορωνοϊού – Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

Με αλεξικέραυνα θωρακίζονται τα σχολεία του Δήμου Νέας Ιωνίας (pics)

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις