Πολύτιμο πυροσβεστικό εξοπλισμό και μέσα Ατομικής Προστασίας παρέδωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) στους εθελοντές των ομάδων Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης των 11 Δήμων μελών του, προκειμένου να έχουν την πληρέστερη κάλυψη ενόψει και της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

Ο εξοπλισμός είναι συνολικής αξίας 300.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου ο ΣΠΑΥ προ διετίας είχε καταθέσει προτάσεις οι οποίες και εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να αποδίδουν καρπούς.

Ο ΣΠΑΥ, έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του εθελοντισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνεχίζει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το πολύτιμο έργο των εθελοντών που είναι στην πρώτη γραμμή για την προστασία του Υμηττού.

Έτσι, πριν από το Πάσχα έγινε η πρώτη παράδοση, όπου δόθηκαν 105 στολές, 257 ζευγάρια μπότες και 75 κράνη, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παράδοση, με σωλήνες και πυροσβεστικό εξοπλισμό ύψους επιπλέον 150.000 ευρώ.

«Πρόκειται για εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας που δεν είχε δει ξανά στην ιστορία του ο ΣΠΑΥ, καθώς καλύπτουν τις μεγάλες και χρόνιες ανάγκες των εθελοντικών ομάδων του» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

«Αξίζετε στο έπακρο τον εξοπλισμό που παραδίδεται σήμερα, τον δικαιούστε», είπε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και επεσήμανε ότι όταν παρέλαβε τη διοίκηση του Συνδέσμου για τους εθελοντές υπήρχε ένας προϋπολογισμός ύψους 15.000 ευρώ ενώ τώρα παραδίδει έναν Σύνδεσμο με το αντίστοιχο ποσό να είναι στις 300.000 ευρώ. Τόνισε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες μπαίνουν και οι υπογραφές για τον «Smart Υμηττός» (επιπλέον 5 εκατ. ευρώ) και μαζί με το Κέντρο Ελέγχου αποτελεί ό,τι πιο σπουδαίο τεχνολογικά έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα για την περιβαλλοντική θωράκιση – παρέμβαση με νέες τεχνολογίες.

«Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει γιατί έχει ένα πολύ βασικό κίνητρο, τις εθελοντικές ομάδες. Χωρίς εσάς δεν έχει λόγο ύπαρξης», τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος.

Κατά την εκδήλωση παράδοσης του πρώτου μέρους του εξοπλισμού ακούστηκαν θερμά λόγια από τους εθελοντές, τα οποία δίδουν περισσότερη δύναμη και επιμονή στη διοίκηση για να βρει όλους εκείνους τους τρόπους που θα κρατήσουν ζωντανό το μεγάλο πνεύμονα πρασίνου της Νοτιοανατολικής Αθήνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί νοιάζεστε για την ασφάλεια των Εθελοντών! Τα ΜΑΠ, η υπόδηση, η ένδυση και τα αυτοκίνητα είναι η ασφάλεια τους και για να μπορούμε να προσφέρουμε στον συμπολίτη μας πρέπει να είμαστε ασφαλείς και αυτό μας το δίνετε!», ανέφερε ο Στάθης Ανθόπουλος (ΣΕΠΠΒΑΤΥ).

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους υπαλλήλους του ΣΠΑΥ. Από το 2007 που εγώ ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει και δεν ξέρω αν θα το ξαναζήσω», είπε ο Σταμάτης Βογιατζόπουλος (ΕΟΔΠΗ).

«Για όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στον Υμηττό εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτό πράγματι είναι πρωτόγνωρο. Είναι μια στιγμή που αν με ρωτούσατε πριν την ανάληψη της ηγεσίας από εσάς κ. πρόεδρε, δεν θα το πίστευα. Το λέω ειλικρινά! Και όμως φτάσαμε σήμερα να παίρνουμε έναν εξοπλισμό που και τιμολογιακά αλλά και ποιοτικά είναι από τους καλύτερους. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ», επεσήμανε ο Στέλιος Φούρναρης (ΔΑΠΑΧΟ).

Διαβάστε περισσότερα:

Χαλάνδρι: Καμπανάκι για «μαϊμού» υπαλλήλους που ζητούν δώρο Πάσχα από τους πολίτες – Μήνυση κατά αγνώστων από τον Δήμο

Ο Σταθμός του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο στο επίκεντρο της συνάντησης Καλαφατέλη με τους Υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Στέλιο Πέτσα

Υποψήφιος με «Το Μαρούσι Ψηλά!» ο Παύλος Ασλανίδης