Με 4 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, συσκευασίες κομπόστ και 888 καφέ κάδους ενισχύθηκε ο Δήμος Πετρούπολης από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης του εξοπλισμού ανακύκλωσης που υλοποιεί με κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον δήμαρχο Στέφανο Βλάχο πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα Ανδ. Λεωτσάκο, Περιβάλλοντος και πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις του δήμου στο θέμα της κομποστοποίησης, αλλά και την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Σήμερα κάνουμε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα ώστε να μπούμε σε μία άλλη εποχή, την εποχή που το σύμμεικτο σκουπίδι δεν θα πηγαίνει στη χωματερή, αλλά μετά τη διαλογή θα μπορεί να χρησιμοποιείται με άλλους τρόπους, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι η Πετρούπολη είναι πονεμένη περιοχή, ότι βρίσκεται κοντά στη χωματερή της Φυλής και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη αξία να κάνουμε στην πράξη την “πράσινη Περιφέρεια”, ενισχύοντας την αλυσίδα της ανακύκλωσης. Εξάλλου για αυτό αγωνιζόμαστε σε όλους τους δήμους και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που για χρόνια θάβονταν, θα πάψουν να θάβονται, ως αποτέλεσμα της μεγάλης μας προσπάθειας».

Ο δήμαρχος, ευχαριστώντας για την ενίσχυση του εξοπλισμού, τόνισε: «Ο δήμος μας είναι πάντα πρωτοπόρος στα θέματα της διαλογής. Εμείς εφαρμόσαμε πρώτοι την κομποστοποίηση στην περιοχή και τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε μία επανεκκίνηση σε αυτή τη σωστή κατεύθυνση, γιατί το μέλλον είναι η διαλογή στην πηγή και η εξάλειψη όλων των σύμμεικτων που πηγαίνουν στην χωματερή με τις δυσάρεστες συνέπειες για το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι αυτό το βήμα θα είναι καθοριστικό για τη χώρα μας ώστε να πάψουμε να είμαστε οι “φτωχοί συγγενείς” της Ευρώπης. Φανταστείτε ότι παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 80% πηγαίνει στην ανακύκλωση και το 20% θάβεται, συμβαίνει το αντίθετο στη χώρα μας. Πρέπει αυτό να το ανατρέψουμε και να το διορθώσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Καλάθι «Άη Βασίλη»: Κάνει πρεμιέρα σήμερα το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού – Τι περιλαμβάνει

Παραδόθηκε το νέο παρκέ δάπεδο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μελισσίων (pics)

Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών στα Βόρεια Προάστια