Επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων, απέστειλαν οι γονείς των δύο εκ των τριών μαθητών που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, με την κατηγορία ότι έσπασαν πόρτες, παράθυρα, θρανία και καρέκλες σε αίθουσες, ενώ παράλληλα άναψαν και καπνογόνα.

Οι γονείς των μαθητών, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν τον Σύλλογο Γονέων αλλά και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι γνώριζαν από καιρού τα προβλήματα των μαθητών με τη διεύθυνση του σχολείο καθώς και ότι δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα και διαδικασίες.

Ολόκληρη η επιστολή των γονέων

«Γνώριζαν τις προσπάθειες για επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου, τις επισκέψεις που κατέληγαν σε αδιέξοδο. Σε συνάντηση μαζί τους, τον Φεβρουάριο του 2021, κάποιες δήλωναν μεν ότι «καταλάβαιναν» καθώς και δικά τους παιδιά είχαν παρόμοια αν όχι σημαντικότερα θέματα με τη διεύθυνση του σχολείου και άλλες ήταν από αδιάφορες έως επιθετικές. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ένα. Τοίχος και το πρόβλημα «κάτω από το χαλί». Άλλωστε, μόνο τα δικά μας παιδιά κάθε φορά βρίσκονταν από τη διεύθυνση σε θέση απολογούμενου.

Εμείς οι μητέρες των 2 εκ των 3 συλληφθέντων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων στις 24/10/2022, θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία και κυρίως την απογοήτευση μας από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων, αλλά και την αντιπρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Γονέων δήμου Πεντέλης και πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Μελισσίων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων μας, (σ.σ. αναφορά ονομάτων των μελών), γνώριζε πολύ καλά εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο τα προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών και διευθύντριας στο σχολείο, που δεν αφορούσαν μόνο στα δικά μας παιδιά ή στα 3 συλληφθέντα αλλά και σε άλλα, μερικά μάλιστα με γονέα στο ΔΣ του Συλλόγου.

Γνώριζαν τις προσπάθειες για επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου, τις επισκέψεις που κατέληγαν σε αδιέξοδο. Σε συνάντηση μαζί τους, τον Φεβρουάριο του 2021, κάποιες δήλωναν μεν ότι «καταλάβαιναν» καθώς και δικά τους παιδιά είχαν παρόμοια αν όχι σημαντικότερα θέματα με τη διεύθυνση του σχολείου και άλλες ήταν από αδιάφορες έως επιθετικές. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ένα. Τοίχος και το πρόβλημα «κάτω από το χαλί». Άλλωστε, μόνο τα δικά μας παιδιά κάθε φορά βρίσκονταν από τη διεύθυνση σε θέση απολογούμενου.

Είναι εξοργιστικό όμως, κάποιες εξ’ αυτών, δημόσια και ιδιωτικά να ομιλούν και να γράφουν προσβλητικά και να βεβαιώνουν για την ενοχή των παιδιών μας, θίγοντας τόσο το τεκμήριο της αθωότητας όσο και την πραγματικότητα των γεγονότων και συμπεριφορών όλων. Την ίδια στιγμή βέβαια βγάζει ο Σύλλογος ανακοίνωση καλώντας όλους τους γονείς του Γυμνασίου σε ένα ακόμα «από-σιωπητήριο», καθώς όπως λέει «υπάρχει διάθεση παραποίησης των γεγονότων και διασυρμού του Σχολείου μας». Τουλάχιστον η πρόεδρος, (αναφορά ονόματος) είχε την ευθιξία να παραιτηθεί.

Ανάλογη έκπληξη και απογοήτευση εκφράζουμε και για την στάση και τα γραπτά σχόλια της αντιπροέδρου του ΔΣ της Ένωσης Γονέων δήμου Πεντέλης (αναφορά ονόματος), όπου διαχωρίζει λέει την θέση της μειοψηφώντας για την ανακοίνωση της Ένωσης, αναφέροντας ότι έχει «ιδία άποψη και για τα γεγονότα και για τους χειρισμούς», χωρίς όμως να έχει παιδί στο Γυμνάσιο μας, ούτε βέβαια να είναι παρούσα κατά τα γεγονότα. Αυτή την «ιδία άποψη» της ζητήσαμε εμείς να μας εξηγήσει αλλά δεν απάντησε…

Δυστυχώς, αυτές οι στάσεις είναι υποκριτικές και υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες, παραπλανώντας και ενισχύοντας όμως παράλληλα ένα κλίμα διασυρμού, συκοφαντίας και «κανιβαλλισμού» ακόμα και από άσχετους με τη σχολική κοινότητα.

Εμείς, μετά από αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπου επίσης συναντούσαμε παντελή άρνηση στις αναφορές ότι υπάρχουν προβλήματα και δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα και διαδικασίες, τελικά μετά τα τελευταία γεγονότα με αποκορύφωμα την σύλληψη και προσαγωγή των παιδιών μας, προβήκαμε στις 1/11/2022 σε έγγραφες καταγγελίες κατά τις διεύθυνσης του σχολείου (αρ.πρωτ. 1156 & 1157/ 1-11-2022) και θα συνεχίσουμε σε κάθε νόμιμη και επιστημονική οδό προστατεύοντας τα παιδιά μας και τη συναισθηματική και ψυχική τους υγεία.

Θεωρούμε όμως, πως η στάση των ανωτέρω μελών ΔΣ δεν συνάδει με τον αληθινό ρόλο ενός Συλλόγου Γονέων. Η συμμετοχή στο Σύλλογο πρέπει να έχει σκοπό την εκπροσώπηση των γονέων και όχι άλλα συμφέροντα, και κυρίως την υπεράσπιση και υποστήριξη όλων των παιδιών και όχι μόνο των φίλων…

Ευχόμαστε κανενός το παιδί και κανένας γονιός να μην ζήσει αυτά που πέρασαν τα παιδιά μας κι εμείς.

Όμως περισσότερο ευχόμαστε να καταλάβουν γονείς και καθηγητές ότι η άδικη και επιλεκτική απόδοση ευθυνών, όπως και η πειθαρχία μέσω του φόβου αποτελούν πολύ αρνητικό παράδειγμα για τα παιδιά μας.

Ο φόβος επιβάλλεται, ο σεβασμός κερδίζεται.»

Διαβάστε περισσότερα

Καλάθι του νοικοκυριού: Η νέα λίστα και οι μειωμένες τιμές στα προϊόντα

Κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στο Μαρούσι

ΟΠΕΚΑ : Κλείνει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Πότε πληρώνεται η 5η δόση