Την πρόθεση, ο Δήμος Πεντέλης, να διακόψει κάθε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, κλείνοντας όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί, εξέφρασε σε επιστολή της προς τη διοίκηση του τραπεζικού ιδρύματος, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής της Δημάρχου έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος.

Σχετ.: α) Η από 17-10-2022 επιστολή της Δημάρχου Πεντέλης.

β)Η αρ. πρ. 10000910_22/1-11-2022.

Σε απάντηση της με αρ. πρ. 10000910_22/1-11-2022 επιστολής σας, έχουμε να

επισημάνουμε τα κατωτέρω:

1) Η επιστολή σας δείχνει ότι δεν έχετε αντιληφθεί το πρόβλημα που προκαλείται στην περιοχή και κυρίως στους συναλλασσόμενους με την Τράπεζά σας.

2) Επίσης δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα Μελίσσια και τα Βριλήσσια, είναι μεν κοντά, όμως αποτελούν δύο ξεχωριστά εμπορικά κέντρα χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους.

3) Επιπλέον δεν αντιλαμβάνεσθε ότι αφήνετε ένα ολόκληρο Δήμο, το Δήμο Πεντέλης με 35.500 κατοίκους με βάση την τελευταία απογραφή, χωρίς κατάστημα Εθνικής Τράπεζας. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλος Δήμος στη χώρα που οι πολίτες του και οι συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα έχουν αυτή την αντιμετώπιση.

4) Είναι εντελώς παραπλανητικό και τουλάχιστον άστοχο το επιχείρημά σας ότι 9 στις 10 συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά. Εμείς μιλάμε για το 100% των συναλλαγών που γίνονται με φυσική παρουσία στο κατάστημά σας, που όπως πολύ καλά γνωρίζεται γίνονται καθημερινά. Δεν μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί ότι υπάρχουν μέρες με ουρές συναλλασσόμενων ακόμα και έξω από το κατάστημά σας. Αν ερχόσασταν προχθές Δευτέρα 31/10, θα το διαπιστώνατε και οι ίδιοι.

5) Σας γνωρίζουμε επίσης ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, ο Εμπορικός κόσμος της πόλης και το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας που συναλλάσσονται με την Τράπεζά σας, θεωρεί αδικαιολόγητη και άστοχη την απόφασή σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος

6) Ο Δήμος μας είναι ένας από τους συναλλασσόμενους με την Τράπεζά σας. Σε περίπτωση που δεν ανακαλέσετε το κλείσιμο του καταστήματός σας, θα κλείσει το λογαριασμό του σε εσάς, προχωρώντας και σε σχετική δημόσια αιτιολόγηση. Δεν θα μας εξυπηρετεί πλέον η τράπεζά σας και θα κινηθούμε ανάλογα με το συμφέρον μας μεταφέροντας τα διαθέσιμά μας σε άλλη Τράπεζα που θα μας εξυπηρετεί καλύτερα. Θεωρούμε μάλιστα ότι οι περισσότεροι συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα θα πράξουν το ίδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος και την παραμονή του υποκαταστήματος στο Δήμο μας σύμφωνα με τη έως τώρα λειτουργία του.

ΖΗΤΑΜΕ επειγόντως συνάντηση με την Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να εκθέσουμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους αιτούμεθα την ανάκληση της αδικαιολόγητης και λανθασμένης απόφασής σας. Σε αυτή θα παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου μας και των Δημοτικών παρατάξεων του με επικεφαλής τη Δήμαρχο, του εμπορικού κόσμου, αλλά και της συντονιστικής επιτροπής Πολιτών που έχει δημιουργηθεί για το θέμα αυτό.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα:

Φωτιά στον Καπανδρίτι

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Μείωση της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού κατά 19% – Τι δείχνει έρευνα της ΓΣΕΕ