Με σημαντική συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών διεξήχθη, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Κολυμβητήριο Μελισσίων, μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης.

Πρόκειται για τη 12η δράση αιμοδοσίας των τελευταίων 32 μηνών, η οποία συνδυάστηκε με δράση Ενημέρωσης και Εγγραφών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, αλλά και λήψη δειγμάτων μυελού όσων προσεφέραν εθελοντικά.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος και 4 δείγματα μυελού των οστών. Το αίμα που συγκεντρώνεται ενισχύει την Τράπεζα Αίματος του Δήμου και είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη που μπορεί να το έχει ανάγκη.

Με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αντιμετωπίζονται κακοήθη νοσήματα, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, αλλά και καλοήθη, όπως η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, που διασφάλισε την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας, για την προστασία των αιμοδοτών.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά κατά τη διάρκεια της δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας δήλωσε: «Η Εθελοντική Αιμοδοσία σημαντική πράξη προσφοράς στους συνανθρώπους μας   Χαρίζει Ζωή από τη δική μας Ζωή.  Η Δημοτική μας Αρχή, τηρώντας απαρέγκλιτα το κοινωνικό της πρόγραμμα της και έχοντας σαν βασική αρχή την προσφορά και τον εθελοντισμό συνεχίζει τις δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας.  Σήμερα διοργανώνουμε την 12η δράση Αιμοδοσίας μέσα σε 32 μήνες.

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τους εθελοντές αιμοδότες, των οποίων η αδιάλειπτη ανταπόκριση και προσφορά σε κάθε μας κάλεσμα είναι συγκινητική. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι συμμετείχαν στη νέα μας πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που όπως το αίμα βοηθά όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ευχαριστώ την ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της Αιμοδοσίας, τη συναρμόδια Αντιδήμαρχο Γεωργία Μητροπούλου, την υπάλληλο του Δήμου μας Ντόρα Σαπουνά και τις εθελόντριες Αγγελική Βλάχου και Μαρία Χατζηνικολάου, το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, τη γιατρό κα Μουρατίδου, καθώς και όλους τους τεχνολόγους και  νοσηλευτές, για την άψογη διοργάνωση και την ακέραια τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας».

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα – Ποια δρομολόγια του μετρό αναστέλλονται σήμερα και αύριο Πέμπτη

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους: Προβλέπει επιδοτήσεις μέχρι 90% με μπόνους αποκέντρωσης

Το πρώτο πάρκο τσέπης στην Κηφισιά με τη συνεισφορά της «Θανόπουλος» και της P&G