Μία ακόμα δράση για τη Διαλογή των αποβλήτων στην Πηγή εφαρμόζει ο Δήμος Πεντέλης. Ειδικότερα, τοποθετεί κάδους τριών ρευμάτων σε πλατείες και παιδικές χαρές, ώστε οι πολίτες που επισκέπτονται τους κοινόχρηστους χώρους να μπορούν να διαχωρίζουν τα απορρίμματα τους. Με την ενέργεια αυτή ο Δήμος Πεντέλης τονίζει ότι ικανοποιεί πολύ γρήγορα την υποχρέωση που με βάση το Ν. 4819/21 έχουν οι Δήμοι μέχρι τις αρχές του 2024 για ξεχωριστή συλλογή αποβλήτων στους δημόσιους χώρους.

Οι κάδοι των τριών ρευμάτων τοποθετήθηκαν στις πλατείες, στους κοινόχρηστους χώρους και στις παιδικές χαρές του Δήμου. Συνολικά είναι 50 κάδοι τριών ρευμάτων, ένας για χαρτί, ένας για λοιπά ανακυκλώσιμα και ένας για σύμμεικτα απόβλητα. Η προμήθεια τους έγινε με πόρους του Δήμου Πεντέλης.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, «σύντομα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κάδων δύο ρευμάτων σε στάσεις και στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. Η τοποθέτηση κάδων πολλαπλών ρευμάτων αποβλήτων σε κοινόχρηστους χώρους γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο Πεντέλης και επιπλέον δημιουργεί ένα ακόμα κίνητρο ώστε η διαλογή στην πηγή να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, να αποτελέσει μια σημαντική για το περιβάλλον αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας».

Ακόμη, η δημοτική αρχή υπογραμμίζει πως «η διοίκηση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, δίνει σημαντική έμφαση στην αλλαγή της φιλοσοφίας στη διαχείρισης των αποβλήτων. Δημιουργεί για το σκοπό αυτό δίκτυο υποδομών, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν παντού, στο σπίτι τους, στην επιχείρησή τους, στο δημόσιο χώρο. Οι δράσεις αυτές βοηθούν το Δήμο Πεντέλης να μειώσει τα απόβλητα που οδηγεί σε ταφή, έτσι και οικονομικά οφέλη θα έχει ο Δήμος που θα μειώσει το ποσό που πληρώνει για τέλος ταφής, αλλά και το περιβαλλοντικό όφελος είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Η Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Ο Δήμος Πεντέλης αλλάζει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα απόβλητα του, με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μας να αυξήσουμε την ανακύκλωση και να μειώσουμε την ταφή. Για να το πετύχουμε θέλουμε υποδομές και συνεργασία των συμπολιτών μας. Με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με πόρους που έχουμε εξοικονομήσει από την οικονομική μας διαχείρισης, χρηματοδοτούμε τις αναγκαίες υποδομές. Καλό τους συμπολίτες μας το “Διαχωρίζω, Φροντίζω, Ανακυκλώνω”, να είναι η νέα καθημερινότητά τους στη διαχείριση των αποβλήτων στα σπίτια τους, αλλά και στους δημόσιους χώρους του Δήμου μας».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα από την πλευρά της δήλωσε:

«Τοποθετήσαμε κάδους τριών ρευμάτων χωριστής συλλογής απορριμμάτων στις πλατείες , στις παιδικές χαρές και στα δημοτικά άλση των πόλεών μας με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας να κάνουν ανακύκλωση στους χώρους ψυχαγωγίας και όλοι μαζί να συμμετέχουμε στην προσπάθεια να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις πόλεις μας».

Διαβάστε περισσότερα:

Επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου – Πως θα κάνετε αίτηση

Δήμος Χαλανδρίου: Καλεί τους πολίτες να κατεβάσουν την δωρεάν εφαρμογή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τις περιπτώσεις έκτακτων συνθηκών

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι