Δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Πεντέλης θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού, στο οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά ιατροί και οδοντίατροι, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι ιατροί /οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (210 8100884) ή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης.

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Ιατρικής θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 16/5 έως και την Παρασκευή 20/5 στην πλατεία Μικρασιατών (Ελευθερίας), Μελίσσια και θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 17:00.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα:

Θύελλα αντιδράσεων για τη μετατροπή σχολείων στο Μαρούσι σε πειραματικά

«Κυνηγώντας την ουρά μας!» – Πρώτη εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς στο Χαλάνδρι

Υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα