Ο Δήμος Πεντέλης μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης υλοποιώντας, «μία ακόμη σημαντική “πράσινη” ενέργεια, που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου μετακίνησης των πολιτών στην πόλη».

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων για την ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση μετακινήσεων με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι με την εγκατάσταση του συστήματος ο Δήμος θα προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα. Θα μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει, από έξι σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης. Ο Δήμος μπορεί να επεκτείνει τους σταθμούς.

Το έργο περιλαμβάνει:

Την αγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα 38 ποδήλατα και έξι σταθμούς φόρτισης / στάθμευσης.

Λογισμικό και υπηρεσίες, ώστε όλη η πληροφόρηση, διαχείριση και παρακολούθηση του συστήματος να γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδικές εφαρμογές.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δηλώνει σχετικά: «Στην εποχή όπου η “πράσινη” ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, ο Δήμος μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα μας πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας. Όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη και λιγότερη κίνηση αυτοκινήτου. Αυτός είναι και ο στόχος της δημοτικής μας αρχής και αυτό τον στόχο θα τον πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων όπως αυτή που εξασφαλίσαμε».

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Εθελοντική αιμοδοσία στις 8 Μαΐου – Που θα κλείσετε ραντεβού

Έρχεται η «φθηνή στέγη» σε νέα ζευγάρια και ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Κτήμα Τατοΐου: Έργα ανάπλασης ύψους 75 εκατ. ευρώ – Το χρονοδιάγραμμα