Ξεκίνησε το πρόγραμμα αναβάθμισης και πιστοποίησης παιδικών χαρών στον Δήμο Πεντέλης, με την αρχή να γίνεται από την παιδική χαρά επί των οδών Ναυπάκτου και Αναπήρων Πολέμου στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο παιδικές χαρές στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, τρεις στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης και μία στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης. Περιλαμβάνει τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας, αποκατάσταση της περίφραξης, όπου αυτό απαιτείται, αντικατάσταση οργάνων, επισκευή τμημάτων των οργάνων που έχουν φθαρεί, αφαίρεση ή αντικατάσταση αιχμηρών άκρων φθαρμένων υλικών, ενώ περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης των ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών των οργάνων. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, προκειμένου οι παιδικές χαρές να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν και πάλι κατά τα ισχύοντα πρότυπα. Οι χώροι θα διαθέτουν παιχνίδια τόσο για νήπια όσο και για μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους.

Οι παιδικές χαρές προβλέπεται να ολοκληρωθούν σταδιακά, εντός του έτους 2022. Επίβλεψη των εργασιών που πραγματοποιούνται στην παιδική χαρά της οδού Ναυπάκτου πραγματοποίησαν η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα.

«Κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, σύγχρονες και καλαίσθητες παιδικές χαρές και ένα ασφαλές περιβάλλον ελεύθερου χρόνου και διασκέδασης. Με βάση αυτή την αρχή, ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών στις παιδικές χαρές του Δήμου μας, αλλά και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να δημιουργηθούν όμορφοι και ασφαλείς χώροι για κάθε οικογένεια» τόνισε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Η κ. Μπούσουλα από την πλευρά της σημειώνει: «Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα ανάπλασης των παιδικών χαρών με τις εργασίες συντήρησης και ανάπλασης στην παιδική χαρά στην συμβολή των οδών Ναυπάκτου και Αναπήρων Πολέμου, στα Μελίσσια. Σε λίγες μέρες τα παιδιά της γειτονιάς θα παίζουν σε έναν λειτουργικό και ασφαλή χώρο, δίπλα στο πευκόφυτο δάσος, ενώ σε λίγο καιρό οι παιδικές χαρές του Δήμου μας θα αποτελούν κυψέλες δημιουργικού παιχνιδιού για τα παιδιά και χαλάρωσης για τους γονείς».

Διαβάστε περισσότερα:

Κακόβουλα email από ΕΛΤΑ και UPS αποσπούν χρήματα – Γέμισαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Οικιακή βοηθός πουλούσε σε παιδόφιλους γυμνές φωτογραφίες παιδιών στην Κηφισιά

Επίθεση με γκαζάκια στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου