Μαθητές από όλη την Ευρώπη υποδέχθηκε ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο του γνωστού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus. Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά βράβευσε τη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων Νανά Τζαναβάρα, τιμώντας το παράδειγμά της στην ανάδειξη της διαφορετικότητας.

Η ίδια η δήμαρχος σχολίασε με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Mε πολύ μεγάλη χαρά βρέθηκα και εγώ ανάμεσα στις μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων οι οποίοι συμμετέχουν στο γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus και προσκάλεσαν στον Δήμο μας μαθητές από όλη την Ευρώπη. Οι μαθητές του εξωτερικού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τη μελέτη του ελληνισμού, να κατανοήσουν με ποιον τρόπο διαχρονικές αξίες και συμπεριφορές οδηγούν, μέσα από τον πλουραλισμό, στην αποδοχή του διαφορετικού στη σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία.

Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ανάδειξη της διαφορετικότητας κάποιων ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν βραβεύσαμε τη Νανά Τζαβάρα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων, η οποία με το παράδειγμά της επιβεβαιώνει περίτρανα τα παραπάνω και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο σεβασμός προς κάθε τι διαφορετικό είναι υποχρέωση όλων μας. Σεβόμενοι το διαφορετικό οδεύουμε προς μία πιο ανθρώπινη και ευτυχισμένη κοινωνία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές τους. Εύχομαι οι ευαισθησίες και τα ιδανικά που καλλιεργούνται στους νέους μας, τόσο μέσα από την οικογένεια τους αλλά όσο και μέσα από την παιδεία και προγράμματα όπως και αυτό, να γίνουν φάρος για το μέλλον. Τώρα όσο ποτέ το έχουμε περισσότερο ανάγκη».

Διαβάστε περισσότερα:

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 25.000 θέσεις στο νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Euroferry Olympia: Αποζημιώσεις από την Grimaldi διεκδικούν Έλληνες οδηγοί φορτηγών

Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκαν με καδρόνια και ρόπαλα σε ανήλικο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι