Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προέβη το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποκαλύπτοντας απόφαση του Υπουργείου Υγείας να σταματήσουν οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου το ίδιο διάστημα το Παίδων Πεντέλης να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό (παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών). Και όλα αυτά εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης «Όμικρον» και εν όψει της επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία η απόφαση πρωτοκολλήθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου (ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανείων) ημέρα αργίας για το ελληνικό Δημόσιο!

Την καταγγελία επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), Πάνος Παπανικολάου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «επιβεβαιώνεται επίσημα από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του «Παίδων Πεντέλης» και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε «δεν γίνεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες το Παίδων Πεντέλης με απόφαση της κυβέρνησης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο». Παράλληλα, επανέλαβε την δριμεία κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία τονίζοντας πως αυτά «δεν είναι πάρκινγκ για τα παιδιά» και «πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια».

«Συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της Παιδιατρικής Κλινικής»

Αναλυτικά, η καταγγελία του ιατρικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η οποία κοινοποιήθηκε αποκλειστικά στις διοικήσεις των παιδιατρικών Νοσοκομείων χωρίς καμία ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του ΓΝ Παίδων Πεντέλης με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Η απόφαση αυτή πρωτοκολλήθηκε στις 06/01/2022, ημέρα αργίας για το ελληνικό δημόσιο και έχει ισχύ από 10/1/2022 εως 10/2/2022.
Εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο Νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως, καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριοτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το ΓΝ Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί μηνιαίως μεγάλο όγκο ασθενών του Νομού Αττικής και των όμορων νομών (πχ. Νομός Έύβοιας) όντας ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζουμε ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα συμμετέχοντας στον εμβολιασμό παίδων και ενηλίκων σε τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα του ΓΝΠΠ και ένα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με απρόσκοπτη τη λειτουργία της παιδιατρικής και COVID-19 κλινικής και του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Δήμος Χαλανδρίου διαθέτει φθηνά PCR test κορωνοϊού – Τι αποκάλυψε ο Σίμος Ρούσσος

Instagram: Τι αλλάζει στην αρχική του σελίδα

ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει το 2022 – Πληρωμή σε 10 ή 12 δόσεις