Το πρώτο βραβείο απέσπασε η συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό “Κύπρος – Ελλάδα -Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” για το έτος 2021-2022.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης συμμετείχε στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό “Κύπρος – Ελλάδα -Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”, στην κατηγορία “Ταινίες Μυθοπλασίας”.  Το έργο αποτελεί κοινή Ευρωπαϊκή Δράση τεσσάρων σχολείων, του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα στην Κύπρο, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στην Ελλάδα και των Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων Weston-Super-Mare και του Αποστόλου Ανδρέα Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Έχει ως στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας του πολιτισμικού στοιχείου του ελληνισμού, όπου αυτός συναντάται. Αρχής γενομένης από την κυπριακή μαρωνίτικη γλώσσα, η οποία ομιλείται αδιάκοπα από τον 8ο αι. μ.Χ. επιδίωξη των δημιουργών αποτέλεσε η συνάντηση του παρελθόντος με το παρόν, και η αλληλεπίδραση των μαθητών με την πολιτισμική πραγματικότητα.

Οι μαθητές, που συμμετείχαν εργάστηκαν με όρεξη, πρωτοτυπία και ομαδικότητα, εικονογράφησαν μέρος της ταινίας, εμφανίστηκαν στο animation που δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτικό υπεύθυνη του τμήματος κ. Τζιμοπούλου και καλύπτει όλη τη διάρκειά της, εκφώνησαν μέρος των διαλόγων οι οποίοι κατά την επεξεργασία του συνολικού υλικού ενώθηκαν από την εκπαιδευτικό με τους διαλόγους των μαθητών της Κύπρου και της Ομογένειας, διδάχτηκαν και ηχογράφησαν το τραγούδι από τον εκπαιδευτικό της Μουσικής κ. Καραμπερόπουλο, στον οποίο ανήκει και η σύνθεσή του.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι η συμμετοχή ενός σχολείου του Δήμου μας κέρδισε το πρώτο βραβείο Διεθνούς Οργανισμού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την πρωτοβουλία, για τη συμμετοχή και για τη διάκριση. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε την εξωστρέφεια, τη διεθνή συνεργασία και τους ανοικτούς ορίζοντες, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά της πόλης.»

Διαβάστε περισσότερα:

Πετρέλαιο κίνησης: Επανέρχεται η κρατική επιδότηση στην αντλία

Ακρίβεια: Αυξήσεις – φωτιά σε βασικά προϊόντα μέσα σε ένα χρόνο

Δήμος Κηφισιάς: Δωρεάν τεστ μνήμης για πολίτες άνω των 60 ετών