Δράση Ανακύκλωσης πραγματοποίησαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης το Σάββατο 28 Μαΐου στις 11πμ στην Πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ- THE GREEN CITY.

Το βανάκι (Κινητό Πράσινο Σημείο) του THEGREENCITY στάθμευσε στην Πλατεία Σοφούλη και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να γνωρίσουν το πρόγραμμα και τα οφέλη της ανακύκλωσης και φυσικά να ανακυκλώσουν στην πράξη. Στον χώρο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κεχρής καθώς και στελέχη του THEGREENCITY που απάντησαν σε ερωτήσεις των πολιτών και διένειμαν ενημερωτικό υλικό για το Πρόγραμμα. Επίσης ενημερωτικό υλικό για τις πολιτικές καθαριότητας και ανακύκλωσης διανεμήθηκε από τον Δήμο, μέσα σε υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος να ενισχύσουμε την ανακύκλωση είναι υψηλής προτεραιότητας για όλους μας. Δήμους, Περιφέρεια, φορείς και ενεργούς πολίτες. Για αυτό τον λόγο αξιοποιούμε κάθε συνεργασία, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την Περιφέρεια Αττικής και όπως κάναμε την περασμένη εβδομάδα για στο bazaar στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

Επίσης αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης. Και θα συνεχίσουμε έτσι!»
Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε πολίτη που ζει σε όλους τους Δήμους της Αττικής να ανακυκλώνει και να κερδίζει, στηρίζοντας παράλληλα την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία. Ανακυκλώνοντας κερδίζει πόντους που μπορεί να εξαργυρώσει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος που φέρουν το logo THE GREEN CITY.

Διαβάστε περισσότερα:

Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους – Που παραμένουν υποχρεωτικές

Τέλος εποχής για την υποβολή δηλώσεων Ε9 – Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Δήμος Διονύσου: Προσλαμβάνει εκπαιδευτές για το «Summer Camp Διονύσου 2022» – Πού απευθύνεστε για αίτηση