Προσπάθεια εμπρησμού στον λόφο Τσακού καταγγέλλει ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού. Ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει μαυροντυμένο άνδρα να πηγαίνει σε δένδρο πίσω από το εργοτάξιο Χολαργού και όταν απομακρύνεται να ξεσπά φωτιά.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος αναφέρει:

«Φωτιά ξέσπασε (σ.σ. 21/7) στον λόφο Τσακού γύρω στις 20.00 το βράδυ. Άμεσα επενέβη η Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού, καθώς και ο Δήμος μας και ευτυχώς η φωτιά σβήστηκε πολύ γρήγορα. Στο βίντεο που έχουμε στα χέρια μας από κάμερα στο εργοτάξιο Χολαργού φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Σύμφωνα με το βίντεο ένας μαυροντυμένος άνδρας φαίνεται να πηγαίνει προς το δέντρο, πίσω από το όχημα του Δήμου και στη συνέχεια στο σημείο αυτό ξεσπά η φωτιά. Στο σημείο επίσης βρέθηκε γκαζάκι.

Το βίντεο, καθώς και μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα κατατεθούν άμεσα στην αστυνομία.

Σε περίπτωση που κάποιος περαστικός αντιλήφθηκε κάτι σχετικό με το περιστατικό παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Πετράκη (695 1780959).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας, το προσωπικό του Δήμου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Πετράκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Σιαμάνη για την άμεση κινητοποίησή τους, όπως επίσης και τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό και όσους από τους γύρω δήμους, έσπευσαν να βοηθήσουν».

Διαβάστε περισσότερα:

Ο χάρτης των πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ έως τις 29 Ιουλίου

Δήμος Βριλησσίων: Ενίσχυση του Δήμου με 2 απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων και καφέ κάδους

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα – Εκκενώνεται κατασκήνωση