Διαμαρτυρία από την Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού για την απόρριψη του αιτήματός της για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της χωροταξικής κατανομής των μαθητών.

Με ανοικτή επιστολή καλεί τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να στηρίξουν το αίτημά της, ώστε αυτό να συζητηθεί στο Σώμα.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους άλλες αίθουσες είναι άδειες, ενώ άλλες ασφυκτικά γεμάτες.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παπάγου Χολαργού Αντώνης Ρεκλείτης έσπευσε πρώτος και προτείνει να συζητηθεί το εν λόγω θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή της Ένωσης:

«Με ανάμεικτα συναισθήματα έκπληξης και θυμού λάβαμε την πρωτοφανή και προκλητική ενημέρωση ότι το αίτημά μας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφενός για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η απόφαση της ΔΕΠ για τη Χωροταξική Κατανομή, αν εφαρμοστεί, και αφετέρου για τους άξονες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, σε κάθε αντίστοιχη κατανομή μαθητών σε σχολεία, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και απορρίπτεται!

Όλα αυτά οδήγησαν σε μια λάθος απόφαση, να μείνουν σχολεία και στις δύο Κοινότητες με άδειες αίθουσες, την ίδια στιγμή που
άλλα σχολεία θα είναι υπερκορεσμένα και ασφυκτικά γεμάτα. Ένα από τα μικρότερα σχολεία του Δήμου μας θα υποχρεωθεί να φιλοξενεί 20 επιπλέον μαθητές, ένα επιπλέον τμήμα, για τα επόμενα τουλάχιστον 6 χρόνια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη χρήση των εγκαταστάσεων και την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης που θα λαμβάνουν οι μαθητές.

Κατά τη γνώμη μας το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να γνωρίζει τι συμβαίνει στις Επιτροπές, πώς σχεδιάζουν, πώς ενημερώνουν τα μέλη τους, πώς λαμβάνουν αποφάσεις και τελικά τι συνέπειες έχουν οι αποφάσεις τους. Οφείλει να συζητήσει και να λάβει θέση επ’ αυτών των θεμάτων και μέσα από τη δημόσια συζήτηση να ενημερωθούν και οι συνδημότες μας. Προφανώς αυτό ενοχλεί τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται η Δημοτική Αρχή δε θέλει να ακουστεί η τεκμηριωμένη κριτική, αλλά ούτε και οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού για μια χωροταξική κατανομή των μαθητών που ακόμα και σε αυτές τις δεδομένες συνθήκες σοβαρών ελλείψεων στις σχολικές υποδομές, λαμβάνει υπόψη τις
πραγματικές δυνατότητες των σχολείων, τις συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και κινείται με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή είναι εκτεθειμένη στα μάτια των γονέων. Οι αποφάσεις της έχουν γεννήσει αντιδράσεις και αντί να ακούσει και να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα, επιλέγει να επιβάλλει τη σιωπή.

Επιμένουμε στις διεκδικήσεις μας και είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Ζητάμε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να κάνουν χρήση του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και να στηρίξουν το αίτημά μας, ώστε να
συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητάμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο πλευρό των γονέων.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού

Η Πρόεδρος, Χρονοπούλου Ρουμπίνη

Ο Γραμματέας, Δημητρόπουλος Θύμιος».

Διαβάστε περισσότερα:

Παρατείνονται Φεβρουαρίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού θα χτυπήσει σήμερα – Νέα ψυχρή εισβολή από Δευτέρα

Επί ποδός ο Δήμος Κηφισιάς για την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα – Σε ποια σημεία θα βρείτε αλάτι