Στη βράβευση 205 μαθητών και μαθητριών των δημοσίων λυκείων της πόλεις, οι οποίοι πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και φέτος  φοιτούν σε Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας, προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού  του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας».

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο Domotel Kastri Contemporary Hotel.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκη, οι βουλευτές ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής, η Πρόεδρος του Δ.Σ Λίλα Παπαδημητρίου, οι Αντιδημάρχοι Αχιλλέας Κουρέπης (Δ.Ε. Εκάλης -Αθλητισμού), Μιχάλης Καυγαλάκης (Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας και Ύδρευσης), Γιώργος Παπαδόπουλος (Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Γιώργος Σκορδίλης (Περιβάλλοντος και Πρασίνου), Μανώλης Κουρμαδιάς (Πολεοδομικού Σχεδιασμού), ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξιος Μακρής, οι Πρόεδροι Κατερίνα Καραλή (ΔΕΠ), Πόλυ Αστερίου (Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής) Χρήστο Λαχανά (Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), ο Φώτης Καρύδας (Πολιτευτή ΝΔ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τίμησε την εκδήλωση του Δήμου μας και βράβευσε μαθήτριες και μαθητές που πέτυχαν τους στόχους τους. Στην ομιλία της μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Χαίρομαι πάρα  πολύ που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για αυτήν την τόσο σημαντική τελετή. Ήρθαμε για να βραβεύσουμε και να συγχαρούμε εσάς παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλατε, που πετύχατε τους στόχους σας -που εσείς οι ίδιοι θέσατε- και τολμώ να πω τα πιο ωραία και τα πιο όμορφα είναι μπροστά σας. Συγχαρητήρια  επίσης και στη Δημοτική Αρχή για την οργάνωση της εκδήλωσης. Το Υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σας δίνοντας σας νέες δυνατότητες στις σπουδές σας όπως είναι το εσωτερικό Erasmus. Έχετε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και κάποια άλλη σχολή για ένα εξάμηνο διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τους ορίζοντες σας. Επιπλέον σας παρέχεται  η δυνατότητα να αποκτήσετε διπλά πτυχία. Είστε η πρώτη γενιά που θα αξιοποιήσει όλες αυτές τις δυνατότητες».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στα παιδιά τόνισε: «Στα πρόσωπα σας αγαπημένα μας παιδιά βλέπω εκείνες και εκείνους που θα πάρουν αργότερα τη σκυτάλη από την δική μας γενιά για να τρέξουν πιο γρήγορα και πιο σωστά σε όλους τους τομείς. Στην κοινωνία, στις σχέσεις, στις επιστήμες κυρίως όμως στην προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας και του πλανήτη. Πιστεύω αλλά και φοβάμαι ότι είστε η γενιά που θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό που έλεγε ο μεγάλος Έλληνας Νίκος Καζαντζάκης « εγώ θα σώσω τον κόσμο. Αν δεν τον σώσω, εγώ θα φταίω»  Εσείς μπορείτε να δώσετε πιο αποτελεσματικά τη μάχη για το περιβάλλον. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα σας και με τα ετήσια προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που εφαρμόσαμε πρώτοι από όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα οποία στηρίζουμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες έτσι ώστε να γίνουν πράξη. Φυσικά  θα γίνετε πολίτες του κόσμου, ο Δήμος μας, όμως μην το ξεχνάτε, είναι το δικό σας σπίτι».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με επιτυχόντες από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Πολιτεία έχει ευθύνη να κάνει χίλια πράγματα και για την εκπαίδευση και την εργασία. Ο Δήμαρχος μίλησε για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η γενιά σας. Η κλιματική αλλαγή προχωρεί με μεγάλες ταχύτητες, δεν είναι μόνο ευθύνη της πολιτείας είναι ευθύνη όλων μας να δούμε τί θα κάνουμε για το περιβάλλον της χώρας και του πλανήτη μας. Σας εύχομαι όλα τα καλά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σας.»

Ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος με επιτυχόντες από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς.

Ο Βουλευτής  ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε: «Είμαι περήφανος γιατί η γειτονιά μου έχει μια τόσο δυναμική νεολαία που αποφάσισε, αγωνίστηκε και κέρδισε. Κέρδισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της ζωής της. Συγχαρητήρια για την επιμονή που δείξατε, την πίστη στον σκοπό σας και βεβαίως για την μεγάλη σας επιτυχία.»

Ο βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Διευθύντρια 2ου Λυκείου Κηφισιάς Γεωργία Στασινοπούλου και επιτυχόντες από το σχολείο της.

Ο Βουλευτής ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος μετέφερε την εμπειρία του όταν τα δικά παιδιά του συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Όταν τα δικά μου παιδιά έδιναν εξετάσεις, η Μάρα η γυναίκα μου έλεγε, σήμερα γράψαμε καλά, όταν δεν έγραφαν καλά έλεγε η κόρη σου δεν έγραψε καλά. Συγχαρητήρια στις μαμάδες, πετύχατε.»

Ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης με επιτυχόντες από το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

Ο Βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας, για τον αγώνα που δώσατε γιατί ξέρουμε πόσο σκληρές είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις. Πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε από το Πανεπιστήμιο και από παντού, να θωρακιστείτε, να εξοπλιστείτε στον μεγάλο αγώνα, που είναι ο αγώνας της ζωής»

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Ξυπολυτάς: Θα διεκδικήσει τον Δήμο Κηφισιάς στις προσεχείς εκλογές – Τι αναφέρει στην ανακοίνωση υποψηφιότητας

Περιφέρεια Αττικής: Ενισχύει με €1,5 εκατ. 101 ελεύθερους επαγγελματίες Ρομά – Πώς θα λάβουν από 14.800 ευρώ ο καθένας

Nova: Νέες προσφορές κινητής, internet και ψυχαγωγίας φέρνει η ενοποίηση με τη Wind