Την στάση του Δήμου Κηφισιάς κατά της λειτουργίας της νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό Όρος εξέφρασε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με αφορμή τη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (25/2/2022) για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου.

Η ανακοίνωση:

«Ενιαία είναι η θέση του Δήμου Κηφισιάς και των όμορων Δήμων Διονύσου και Πεντέλης καθώς και του ΣΠΑΠ για τη μη λειτουργία νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό όρος.

Η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση – χαρτογράφηση. στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων μας βρίσκει αντίθετους.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία του Ιερού Βουνού και του περιβάλλοντος. Εργαζόμαστε έτσι ώστε τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πεντέλης να αξιοποιηθούν πολιτιστικά και να προσφέρουν νέες προοπτικές επιχειρηματικής- τουριστικής δράσης στις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε τους Δήμους μας και το τραυματισμένο βουνό της Πεντέλης από λατομεία και πυρκαγιές.»

Διαβάστε περισσότερα:

Έκτακτο βοήθημα Πάσχα: Ποιοι θα λάβουν έως 300 ευρώ – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκίνησαν οι νέες εγγραφές στα ΚΑΠΗ της πόλης – Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Καθαρά Δευτέρα: Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα