Ψήφισμα κατά της υλοποίησης των εργασιών ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης και των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τα συνοδά έργα τους στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης Δήμου Κηφισιάς, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά:

«Ο Δήμος Κηφισιάς τάσσεται κατά της υλοποίησης των εργασιών ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης και των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τα συνοδά έργα τους στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης Δήμου Κηφισιάς, που εγκρίνονται με την ανωτέρω Απόφαση. Η τελευταία αγνόησε πλήρως τις τεκμηριωμένες απόψεις του Δήμου Κηφισιάς και άλλων φορέων κατά τη διαβούλευση της σχετικής ΜΠΕ.

Αντιτίθεται για πολλοστή φορά στην εγκατάσταση διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης-Αγίου Στεφάνου που επαναφέρει η MΠE, αλλά και σε κάθε είδος και μορφή διοδίων στην περιοχή μας.

Ουδέποτε και από οποιονδήποτε φορέα ζητήθηκε η κατεδάφιση και ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης. Καμία σημερινή ανάγκη δεν το δικαιολογεί, ενώ θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση με αύξηση  του κυκλοφοριακού φόρτου, στους παραδρόμους και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο και όλα αυτά με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Ο νέος κυκλικός κόμβος στην οδό Ερμιόνης θα προκαλέσει δυσμενέστατες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις  στην πυρόπληκτη συνοικία των Αδαμών, με αύξηση του φόρτου των οχημάτων κατά δεκάδες χιλιάδες ημερησίως και κατάργησης χώρου πρασίνου.

Ο Δήμος μας θα ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής και θα αντιδράσουμε ποικιλοτρόπως για να μην υλοποιηθούν τα περιττά έργα. Ζητούμε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ματαίωση των εργασιών και από κάθε παραλήπτη του ψηφίσματος τη συμβολή του σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα:

Experience Park – Ελληνικό: Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο

Πληρωμές: Τι πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τα Χριστούγεννα

Έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι