Τους φοιτητές της πόλης που σπουδάζουν στην επαρχία και ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες συνεχίζει να στηρίζει για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα». Οι αιτήσεις για την ακαδημαϊκή περίοδο 2022 – 2023 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία οι δικαιούχοι φοιτητές (οι ίδιοι ή δια αντιπροσώπου, μέλους της οικογένειάς τους) μπορούν να καταθέτουν το έγγραφο της αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08.00 έως τις 14.00.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα αφορά την τακτική αποστολή δέματος με είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (τρόφιμα και λοιπά υλικά) σε όσους φοιτητές της πόλης σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός Αττικής και εντός Ελλάδας, οι οικογένειες των οποίων ανήκουν στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2016, αρχικά αφορούσε τους πρωτοετείς φοιτητές, τα τελευταία χρόνια διευρυμένο απευθύνεται στους φοιτητές της πόλης, ανεξαρτήτως έτους σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr ή επί τόπου στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να την συνοδεύουν στην κατάθεσή της είναι τα εξής:

Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδεια παραμονής
Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους
Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης, Ε1
Τελευταίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στον Δήμο (Λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.τ.λ.)
Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο φοιτητή ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία
Βεβαίωση ανεργίας γονέα (αν υπάρχει)
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου δηλώνει σχετικά:

«Οι νέες και νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι το μέλλον της πόλης μας, είναι το μέλλον του τόπου μας. Σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια για την σταδιοδρομία τους είμαστε στο δίπλα τους, ώστε να μην μείνει κανένας και καμιά που έχει ανάγκη χωρίς τα απαραίτητα. Είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα “ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΕΜΑ”, το οποίο έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια τόσα παιδιά της πόλης μας. Βοηθάμε λοιπόν στο νοικοκυριό του σπουδαστή και της σπουδάστριας της πόλης μας, στηρίζοντας τους στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους που είναι τα φοιτητικά τους χρόνια. Επενδύουμε στο μέλλον τους, προσδοκώντας να συντελέσουν κι αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις στην ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης μας».

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Ημέρα Υιοθεσίας το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους κοντά στη Θήβα

Γεμάτος σκουπίδια ο σταθμός τρένου στον Άγιο Στέφανο