Δωρεάν rapid covid tests σε όλους τους μαθητές της πόλης, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με κρούσμα θα πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από τις 2 Φεβρουαρίου.

Κλιμάκιο υγειονομικών του ΕΕΣ θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού (Πεύκων 10) Δευτέρα ως Παρασκευή, 8.30 με 14.30, προκειμένου να διεξάγει τα τεστ στους μικρούς Ηρακλειώτες, για τα οποία θα εκδίδεται και το απαιτούμενο πιστοποιητικό. Για την διενέργεια της εξέτασης δεν χρειάζεται ραντεβού, απλά η βεβαίωση υποχρέωσης ελέγχου από τη διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.

Ανάλογα με την κίνηση της κάθε ημέρας – και με προτεραιότητα στα παιδιά – το κλιμάκιο δύναται να διεξάγει τεστ και σε ενήλικους δημότες, οι οποίοι, ομοίως, έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή εμφανίζουν συμπτώματα.

«Ευχαριστώ θερμά των πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ Αντώνη Αυγερινό, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα – πρότασή μας και θα μας ενισχύσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών της πόλης ιχνηλατώντας τα κρούσματα που εμφανίζονται στα σχολεία. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε μια ακόμα λύση στους γονείς του Δήμου ώστε μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Διαβάστε περισσότερα:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους υπέστησαν ζημιές από την διακοπή ρεύματος – Ποιοι οι δικαιούχοι

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται στις 31 Ιανουαρίου

Πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα γειτονιές στο Χαλάνδρι – Μετακινούνται σε ξενοδοχεία ευπαθείς ομάδες