Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με την αγορά επτά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων προκειμένου να να ενισχύσει αφ’ ενός τη διαρκή εκστρατεία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, αφ’ ετέρου να δώσει μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος θα απορροφήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για να αγοράσει το επόμενο διάστημα:

-Δύο ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα.

-Ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου.

-Ένα ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων.

-Ένα ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων.

-Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο.

-Ένα ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο.

Εκτός των οχημάτων, με τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος θα δημιουργήσει και έναν πλήρη σταθμό για τη φόρτισή τους. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα γίνει στην πόλη καθώς, με διαφορετική πρόταση που έχει καταθέσει για χρηματοδότηση ο Δήμος (και όπως αναφέρει η δημοτική αρχή αναμένεται να εγκριθεί άμεσα), δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, τους οποίους θα μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δηλώνει σχετικά:

«Ο Δήμος κάνει την αρχή και προσπαθεί να δώσει το παράδειγμα της μετεξέλιξης για το πώς πρέπει να μετακινούμαστε στο μέλλον. Η ηλεκτροκίνηση είναι μια λύση για να απαντήσουμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας, περισσότερο όμως στην κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη. Πόσο μάλλον όταν, παράλληλα, ενισχύουμε την υποδομή του Δήμου, αυξάνουμε τις υπηρεσίες προς τον δημότη, βελτιώνουμε τον χρόνο ανταπόκρισης στα προβλήματα. Για ακόμα μια φορά δεν το κάνουμε χωρίς να κοστίσει τίποτα στο δημοτικό ταμείο, εξοικονομώντας τα χρήματα των Ηρακλειωτών. Το Ηράκλειο πάει μπροστά».

Διαβάστε περισσότερα:

Άδεια ειδικού σκοπού: Σε ποιους ΚΑΔ επεκτείνεται

Νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις – Τι περιλαμβάνουν

Κορωνοϊός: Πόσο φθίνει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων με την πάροδο του χρόνου