Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στο Δήμο Διονύσου προχώρησαν στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, τα οποία επισκέφθηκαν την Κυριακή 1 Μαΐου το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης ενημέρωσης και επιμόρφωσης των εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ευάγγελο Τουρνά.

Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Τόσο ο κ. Στυλιανίδης όσο και ο κ. Πέτσας αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στην ανάγκη να υπάρξει ενιαίο και αρραγές μέτωπο Πολιτείας, Πυροσβεστικής, Στρατού, Αυτοδιοίκησης και Εθελοντών, με σκοπό αφενός την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πυρκαγιών μέσα από την πρόληψη και αφετέρου την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμβάντων που θα σημειωθούν.

Ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στην πολύ καλή συνεργασία του τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει στηρίξει σημαντικά τους Δήμους στον τομέα της πρόληψης, όσο και με τον προηγούμενο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση του προληπτικού και κατασταλτικού μηχανισμού μέσα από την ενίσχυση και τον καλύτερο συντονισμό των εναέριων και επίγειων μέσων αλλά και την πραγματοποίηση πεζών περιπολιών σε δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις και ειδικά τις ημέρες  που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Παρόντες ήταν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αλέξης Ράπανος, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΥ Γιάννης Αρτοποιός, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου, υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για θέματα πολιτικής προστασίας Στέφανος Τσιπουράκης,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Μανώλης Κόκκαλης, οι Αντιδήμαρχοι Παναγής Λουκάτος και Σπύρος Αρνής, ο ΓΓ του Δήμου Χρήστος Μπακούρος, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Τάσος Καρασαρλής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρης Μπαμπανίκας, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Απόλλων Κούνης, o Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Διονύσου Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Διονύσου και δεκάδες εθελοντές των κλιμακίων πολιτικής προστασίας οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα:

Ενεργειακή κρίση: Έρχονται μέτρα 4,3 δισ. για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Δήμος Χαλανδρίου: Προχωρά σε πρόσληψη πέντε ιατρών – Που θα στείλετε τις αιτήσεις

Δήμος Αμαρουσίου: Δωρεάν rapid tests όλο τον Μάιο στον σταθμό του ΗΣΑΠ – Ολόκληρο το πρόγραμμα