Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν το Τεχνικό πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2022 του Δήμου Διονύσου, στην Τακτική και Ειδική Συνεδρίαση, αντίστοιχα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης Κριεμάδης υπογράμμισε ότι για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος λήφθηκαν υπόψη οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου από ίδιους πόρους και από διάφορες πηγές χρηματοδότησης, τα αιτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων όπως αυτά στη συνέχεια αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν καθώς και η δυνατότητα ωρίμανσης και υλοποίησης μέσα στο 2022 ορισμένων χρηματοδοτούμενων έργων.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 Υποπίνακες :

α. Υποπίνακας 1 με νέα έργα και μελέτες

β. Υποπίνακας 2 με χρηματοδοτούμενα έργα και μελέτες από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα

γ. Υποπίνακας 3 με συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ως σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα του Σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου για το έτος 2022, ανέρχεται στο ύψος των 11.741.626,68 €. Από αυτά τα χρήματα το ποσό των 11.372.213,35 € αφορά σε έργα που θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από άλλους φορείς, το ποσό των 369.413,33€ σε έργα που θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από το Δήμο, ενώ το ποσό των 2.208.782,39 € περιλαμβάνει τα συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες του Δήμου. Στο Τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι προμήθειες και εργασίες που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ακόμη ότι εφόσον εξασφαλιστούν στην πορεία πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα, θα συμπεριληφθούν και έργα που δεν υπάρχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία θα ενταχθούν με τροποποίησή του.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 περιλαμβάνει:

– Έργα ύδρευσης –αποχέτευσης
– Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, π.χ. κλπ)
– Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – λακκούβες)
– Αντιπλημμυρικά έργα
– Βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων
– Έργα αναπλάσεων
– Έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων
– Χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών
– Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στην Ομιλία του για τον Προϋπολογισμό ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα ομαδικής και επίπονης δουλειάς και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για τη σύνταξή του, αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.

Διαβάστε περισσότερα:

Ισραήλ: Ρομπότ φτιάχνει το καλύτερο vegan burger σε αλυσίδα fast food

ΕΟΔΥ: Η θετική επίδραση του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στα παιδιά

Κορωνοϊός: Εκτινάχθηκαν στα 21.657 τα νέα κρούσματα σήμερα – Στους 635 οι διασωληνωμένοι