Απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης λατομείων στη Ραπεντώσα Διονύσου αλλά και το Πεντελικό Όρος η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Η πλήρης συστράτευση της κ. Μενδώνη με τις θέσεις του Δήμου Διονύσου, τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, μεταξύ της υπουργού, του δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, του αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών και προέδρου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των Λατομείων Γιάννη Φωτάκη, του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλους της Διαπαραταξιακής Παναγιώτη Πανάγου και της άμισθης συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου Πέμης Ζούνη.

Όπως ενημερώνει η δημοτική Αρχή, κατά τη συνάντηση, η υπουργός Πολιτισμού προεξόφλησε την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και δεσμεύθηκε για τη δική της αρνητική εισήγηση.

Η κ. Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να επιτρέψει το Υπουργείο την εγκατάσταση λατομείων και μάλιστα σε περιοχή που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του για λόγους προστασίας των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Πεντέλης.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του κατά της εγκατάστασης Λατομείων επανέλαβε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, σε συνάντηση που είχε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γιάννη Καλαφατέλη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Φωτάκη και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Διόνυσο» και μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των Λατομείων Νίκο Κλήμη.

Ο Δήμος Διονύσου επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα εγκατασταθούν νέα Λατομεία στην περιοχή του.

Διαβάστε περισσότερα:

Κακοκαιρία: Σαρώνει το μεγαλύτερα μέρος της χώρας – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Κατά της λειτουργίας συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές η ΕΝΕΒΑΠ

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους άνω των 60 – Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης