Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής έβαλαν τέλος στη δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

Ειδικότερα, αστυνομικοί περιπολικού της Άμεσης Δράσης και της παραπάνω υπηρεσίας συνέλαβαν 18χρονο Έλληνα, τρεις ανήλικους Ελληνες και έναν ανήλικο αλλοδαπό, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερο μέλος (ανήλικη Ελληνίδα) για διάπραξη ληστειών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών κατά περίπτωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο ανήλικοι Έλληνες, από κοινού με τον ανήλικο αλλοδαπό, αποπειράθηκαν το πρωινό της Πέμπτης να ληστέψουν περίπτερο στον Χολαργό. Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν άτομα που προσομοίαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια, μαύρο περιλαίμιο και νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου.

Τα συγκεκριμένα άτομα οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της απόπειρας ληστείας και συνελήφθησαν. Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και κατόπιν συνδυαστικής αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022, είχαν συστήσει από κοινού με ακόμα δύο Έλληνες, τον 18χρονο και τον ανήλικο, καθώς και την ανήλικη, συμμορία με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η ανήλικη ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Χολαργού, επιδίδονταν σε ληστείες σε περίπτερα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες προσέγγιζαν με τα πόδια τα περίπτερα και με την απειλή είτε πιστολιού, είτε μαχαιριών, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους τους, αφαιρώντας εισπράξεις από τα ταμεία και καπνικά προϊόντα, φροντίζοντας να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει με τον παραπάνω τρόπο τουλάχιστον τέσσερις ληστείες σε περίπτερα, ενώ κατηγορούνται και για δύο απόπειρες ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο

Το mega-deal της Sunlight Group που αλλάζει το τοπίο στις βιομηχανικές μπαταρίες