Μαρούσι: Επί ποδός ο Δήμος για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, προβλέπεται για την Αττική: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), ενώ για την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου έχει θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Στέφανο Τσιπουράκη και τις υπηρεσίες του Δήμου για όλες τις πευκώδεις και θαμνώδεις εκτάσεις.

Ιδιαιτέρως ο Δήμαρχος ευχαριστεί και συγχαίρει για τη συνεισφορά τους τους Προσκόπους και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της πόλης που συνεπικουρούν το έργο του Δήμου Αμαρουσίου με 24ωρες βάρδιες σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, προασπίζοντας τη Δημόσια Ασφάλεια.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων – Στα 1.948 τα νέα κρούσματα

Καυτός Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους – Τι πρέπει να πληρώσουν μέχρι τέλος του μήνα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις