Κηφισιά: Πρωτοφανείς καθαρισμοί στις δασικές εκτάσεις του Δήμου

Στο πλαίσιο της πρόληψης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα δάση, ο Δήμος Κηφισιάς ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ότι  συνεργεία του Δήμου και εργολάβοι πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού, στις τρεις δημοτικές ενότητες, απομακρύνοντας καύσιμη ύλη περίπου δέκα χιλιάδων τόνων (10.000)  από 700 στρέμματα δασικής έκτασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σημαντική παρέμβαση πρόληψης για τα δάση μας, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν σημαντικοί περιορισμοί από το Δασαρχείο. Αφορά στο σύνολο των περιαστικών κυρίως δασικών εκτάσεων με έμφαση ασφαλώς σε Φασίδερι και Καστρίτσα που κηρύχθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης λόγω επαπειλούμενου κινδύνου».

Αμέσως μετά τη «Μήδεια» η Πολιτική Προστασία απελευθέρωσε όλους τους δασικούς δρόμους μας από πεσμένα δένδρα και κλαδιά και η Τεχνική Υπηρεσία μας τους επισκεύασε.

Έως τον Μάιο είχαν γίνει αποψιλώσεις με βάθος παρέμβασης 3 έως 5 μέτρων εκατέρωθεν των δασικών οδών.

Εντός του Μαΐου με εργολαβία του Δήμου απομακρύνθηκαν 250 τόνοι δασικής καύσιμης ύλης από Φασίδερι και Καστρίτσα.

Στη συνέχεια εργολάβοι της Γενικής Πολιτικής Προστασίας, συνέχισαν εκεί που δεν μπορούσαν να παρέμβουν τα μηχανήματα: Σε έκταση 550 στρεμμάτων Καστρίτσας – Φασίδερι έκοψαν και απομάκρυναν 400 ιστάμενα ξερά δέντρα, από πυρκαγιές προηγουμένων δεκαετιών, έκαναν αραίωση βλάστησης με κοπή μικρών δέντρων και απομάκρυναν καύσιμη ύλη περίπου εννέα χιλιάδων τόνων (9.000) !!!

Οι αποψιλώσεις και οι καθαρισμοί σε δασύλλια κι εκτάσεις συνεχίζονται από τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Κηφισιάς έλαβε από κρατική επιχορήγηση λιγότερα από το 50% των δαπανών για την φυσική καταστροφή «Μήδεια». Η πρόθεση του Δήμου είναι αυτό που ξεκίνησε φέτος να συνεχιστεί και να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Είναι αυτονόητο ότι απαιτούνται σημαντικοί πόροι οι οποίοι δεν καλύπτονται από τα δημοτικά τέλη που παραμένουν σταθερά και σε ορισμένες περιοχές όπως η Εκάλη, μειωμένα. Ο Δήμος μας θα διεκδικεί συνεχώς χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις πρόληψης και προστασίας των περιαστικών δασικών εκτάσεων του Δήμου μας.

Διαβάστε επίσης:

Ακίνητα: Χωρίς δικαιολογητικά μέχρι τον Σεπτέμβριο οι μεταβιβάσεις

Στο τραπέζι η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Τι θα γίνει τον χειμώνα

ΟΑΕΔ: Ποιοι θα λάβουν έως 710 ευρώ το μήνα – Ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις ανέργων

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις