Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δήμητρας Ασημάκη για την χρηματοδότηση από το δεύτερο της κατασκευής έργων αποχέτευσης ομβρίων στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.

Με βάση σχετική ενημέρωση της Περιφέρειας, πρόκειται για υποέργο του μεγάλου έργου «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές υψηλού κινδύνου πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής» που θα κατασκευαστεί με πόρους του Ταμείου, το οποίο μεταφέρθηκε από το «Φιλόδημος Ι» στο ειδικό αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σε δηλώσεις του, μετά τη συζήτηση των δύο πλευρών, στις 9 Απριλίου, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «είχα τη χαρά και την ευκαιρία να συναντηθώ με την κα Ασημάκη, τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διαχρονικά συμπαρίσταται και συμβάλλει έμπρακτα στη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού. Εν προκειμένω μιλάμε για έργα αντιπλημμυρικά που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών, άρα αυτή η συμβολή του Ταμείου, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε-συνομολογήσαμε να δοθεί πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, για την κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου».

«Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει μέσα από συγκεκριμένες πράξεις και αποφάσεις, ενισχύει και να θωρακίζει αποτελεσματικότερα την ασφάλεια της Αττικής και των πολιτών της. Θέλω να ευχαριστήσω τη Γενική διευθύντρια του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κα Ασημάκη που με τον τρόπο αυτό δίνει τη μεγάλη δύναμη στο Ταμείο Παρακαταθηκών για την υποστήριξη αλλά και τον Πρόεδρο του Ταμείου Δ. Σταμάτη για τη συνολική συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά της, η κ. Ασημάκη δήλωσε ότι «το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαχρονικά είναι αρωγός στα θέματα ανάπτυξης της χώρας, ειδικότερα μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης A’ και B’ βαθμού. Βρισκόμαστε εδώ στην ευχάριστη θέση να συνομολογήσουμε με την Περιφέρεια, τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου επενδυτικού έργου, για τα αντιπλημμυρικά έργα του δήμου Παπάγου».

«Όπως πάντα, είμαστε άριστοι συνεργάτες με την Περιφέρεια και με τον Περιφερειάρχη τον κύριο Πατούλη και νιώθουμε περήφανοι και πολύ αισιόδοξοι μέσα σε αυτό το κλίμα των της εποχής που ζούμε, γιατί συμβάλλουμε αμφότεροι με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη της χώρας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας», κατέληξε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου.

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμές: Τι μπαίνει στους λογαριασμούς των δικαιούχων από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Σταϊκούρας: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες για την οικονομία – Οι τρεις άξονες που θα κρίνουν την επόμενη μέρα

ΑΔΜΗΕ: Ρεκόρ επενδύσεων το 2020 – Στα 202,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη