Ο  Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης υπέβαλε νέα αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» στον Άξονα Προτεραιότητας ΑΤ12 για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η Πράξη  με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» με προϋπολογισμό 2.276.591,15€ συμπεριλαμβάνει την προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για τις υπηρεσίες Καθαριότητας-Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού, την κατασκευή και λειτουργία σταθμών σταθμοί φόρτισης για αυτά τα οχήματα και την προμήθεια λοιπού εξοπλισμού.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον για τις μεταφορές. Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως κεντρική προτεραιότητα να κάνουμε τον Δήμο μας ακόμη πιο πράσινο, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε πίσω.

Με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συνεχίζουμε την αναβάθμιση του εξοπλισμού μας, που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια με ίδιους πόρους και με το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας κυρίως στην καθαριότητα και το πράσινο.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 3.228 νέα κρούσματα και 73 θάνατοι – Στους 776 οι διασωληνωμένοι

Πρόγραμμα e–λιανικό: Κατατέθηκαν 11.503 αιτήσεις η Δράση – Ξεκινάει δεύτερος κύκλος δράσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση – Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης το 2022