Η αλλαγή χρήσης στη Βίλα ΙΟΛΑ, αφορά στην αρχιτεκτονική µελέτη για την επανάχρηση της Βίλας και τη µετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείο Ιόλα.

Το 1998 το οίκηµα χαρακτηρίστηκε διατηρητέο ιστορικό µνηµείο και το 2000 το σύνολο της έκτασης θεωρήθηκε «Κέντρο Πολιτιστικών ∆ραστηριοτήτων», βάσει Π.∆. για υπαίθριο µουσείο γλυπτικής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, διαμορφώνονται 9 αίθουσες εκθέσεων και προβλέπεται η λειτουργία: αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (θεάτρου, κινηµατογράφου, εκδηλώσεων), βιβλιοθήκης, αίθουσας διδασκαλίας µε θέµατα ιστορίας, σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας, χώρου – αίθουσας πολυµέσων για την ενασχόληση, έρευνα και εξέλιξη θεµάτων ψηφιακής ζωγραφικής, γλυπτικής, χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης, ανάλυσης φωτογραφίας κλπ.

Επίσης, δηµιουργούνται µικροί ξενώνες φιλοξενίας καλλιτεχνών, αίθουσας συνεδριάσεων, κυλικείο-εντευκτήριο. Τονίζεται ότι σε όλο το κτίριο, έχει προβλεφθεί η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ ενώ η μελέτη περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών εντός και εκτός της βίλας Ιόλα.

Διαβάστε επίσης:

Οφειλές: Αναστολή πληρωμής δόσης τον Φεβρουάριο – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Αναδρομικά: Ποιοι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα κερδίσουν έως και πάνω από 14.000 ευρώ

Υπερηχογράφος tablet με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη: Άμεση αξιολόγηση της σοβαρότητας της πνευμονίας