Για παράνομες εργασίες για ΣΜΑ στην περιοχή του Κοιμητηρίου Μελισσίων καταγγέλλει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Η Πεντέλη μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής για λειτουργία ΣΜΑ στο νεκροταφείο Μελισσίων, η δημοτική Αρχή Πεντέλης συνεχίζει την επιχωμάτωση και την επέκταση του χώρου προς το ρέμα. Ήδη το ύψος της επίχωσης έχει φθάσει σε απειλητικά για το ανάγλυφο και την παρακείμενη κοίτη του ρέματος επίπεδα.

Αποδεικνύεται ότι το σβήσιμο των υψομετρικών καμπυλών από το Τοπογραφικό διάγραμμα του ΦΕΚ, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Δήμος συνεχίζει με αδιαφάνεια (μετά τη τροπολογία της τελευταίας στιγμής και την λαθροχειρία του τοπογραφικού) και χωρίς δημοσιοποιημένο σχεδιασμό (μελέτη των προς κατασκευή εγκαταστάσεων) με δουλειές του ποδαριού» αναφέρει ο Σύλλογος ενώ με νεότερη ανακοίνωση επισημαίνει «στα χνάρια της μεταμεσονύχτιας νομοθέτησης για δημιουργία ΣΜΑ στην περιοχή του κοιμητηρίου Μελισσίων, η δημοτική Αρχή συνεχίζει με παράνομες εργασίες απόθεσης προϊόντων εκσκαφής και διαμόρφωσης του χώρου με περίεργες εργολαβίες.

Με σχετική επιστολή μας ζητήσαμε από τη δημοτική Αρχή να μας γνωστοποιήσει τις αποφάσεις της, τις σχετικές με τις εκτελούμενες εργασίες που διαπιστώθηκαν να εκτελούνται στο χώρο, το Σάββατο 30/1/2020 από μέλη των Συλλόγων της περιοχής.

Ενδεικτικό του τι θα συμβεί στο χώρο αν προχωρήσει η λειτουργία του ΣΜΑ, είναι η εκτεταμένη ρύπανση που προέρχεται από τον χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων στη νοτιοανατολική πλευρά του Κοιμητηρίου.

Με δεύτερη επιστολή μας ζητάμε από τη δημοτική Αρχή να μας γνωστοποιήσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Εν τω μεταξύ σήμερα, στην υφιστάμενη αλάνα, πριν κατασκευαστεί κανένα από τα προβλεπόμενα, ακόμα και στο άρθρο της χωροθέτησης μέτρα προστασίας της περιοχής (όπως π.χ. περιμετρική περίφραξη και δενδροφύτευση, κλπ.), επιχειρήθηκε μεταφόρτωση απορριμμάτων που απετράπη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση μελών του Συλλόγου της Ρεματιάς

Με νεότερη ανακοίνωση θα κοινοποιήσουμε λεπτομέρειες και προγραμματιζόμενες ενέργειες.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να μας ενημερώνουν για σχετικές με την λειτουργία του χώρου ενέργειες αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα στον παρόντα λογαριασμό (E-penteli mas_Η Πεντέλη μας),
είτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο epentelimas@gmail.com»

Αντώνης Φειδοπιάστης: Φραστική επίθεση της προέδρου του Συλλόγου Ρεματιάς από δυο αντιδημάρχους

Φραστική επίθεση της προέδρου του Συλλόγου Ρεματιάς Ελένης-Μαρίνας Σμαραγδή από δυο αντιδημάρχους του Δήμου Πεντέλης (χωρίς να τους κατονομάζει) κατήγγειλε μέσω Facebook την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή» Αντώνης Φειδοπιάστης, ο οποίος σχολίασε «τώρα στην παράνομη χωματερή του Δήμου Πεντέλης στο νεκροταφείο των Μελισσίων η πρόεδρος του Συλλόγου Ρεματιάς δέχθηκε φραστική επίθεση από δύο αντιδημάρχους γιατί τόλμησε να καλέσει το δασαρχείο και την άμεσο δράση για να καταγγείλει τις παράνομες εργασίες που γίνονται στον χώρο».

Διαβάστε επίσης:

Τακτοποίηση αυθαιρέτων: Παράταση ενός έτους για την υποβολή δικαιολογητικών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις – Μέχρι 8 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Skroutz: Προσλαμβάνει 200 άτομα το 2021