Σε δωρεάν rapid tests, στο γενικό πληθυσμό και με τη μέθοδο του drive through προχωράει ο Δήμος Πεντέλης.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου (10.00 έως 15.00 ), στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης .

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί,  αποκλειστικά σε  επιβαίνοντες σε οχήματα (αυτοκίνητα, ποδήλατα, πατίνια κλπ.) και έως 3 άτομα ανά οικογένεια.  Οι πεζοί εξαιρούνται. Τα παιδιά που θα υποβληθούν στο τεστ θα πρέπει να είναι άνω των 10 ετών.

Οι πολίτες πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ και Αριθμό Ταυτότητας.

«Ο Δήμος Πεντέλης από την πρώτη στιγμή και πολύ νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις έλαβε μέτρα αντιμετώπισης της δύσκολης υγειονομικής κρίσης που μαστίζει όλη την υφήλιο.  Ως Δήμος Πεντέλης φροντίζουμε με κάθε τρόπο τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών του Δήμου μας και στο πλαίσιο αυτό διενεργούμε έλεγχο του μαζικού πληθυσμού, για την ανίχνευση τυχόν κρουσμάτων Covid-19, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και  τη χρήση rapid tests.  Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην ευρύτερη προσπάθεια που πραγματοποιεί ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει και να περιορίσει την πανδημία» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Ψυχικής Υγείας, Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης των Πολιτών και Δημόσιας Υγείας, Ιατρός Ειδική Παθολόγος Ελένη Πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Σήμερα η πληρωμή σε 5.621 δικαιούχους

13 λόγοι που θα σε κάνουν να δεις το τρέξιμο με άλλο μάτι

Φαρμακευτική κάνναβη – Έρευνα: Βελτιώνει τις διαταραχές συμπεριφοράς σε ασθενείς με άνοια