Βολές κατά της δημοτικής Αρχής Πεντέλης ρίχνει η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με την κακοκαιρία και καταγγέλλει την διοίκηση του Δήμου ότι «η πόλη παραμένει ανοχύρωτη μπροστά σε βροχές και πλημμυρικά φαινόμενα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει: «Παρά τις κορώνες και τις φανφάρες της Διοίκησης Κεχαγιά – Παλαιοδήμου η πόλη μας παραμένει «ανοχύρωτη» μπροστά σε βροχές και πλημμυρικά φαινόμενα.

Αποδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες κακοκαιρίας και βροχοπτώσεων, με τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πεντέλης να είναι πολλά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως:

α) Η Λεωφόρος Πεντέλης από το ύψος της Βορείου Ηπείρου μέχρι την Ασκληπιού πλημμύρισε αφού είτε δεν υπάρχουν ρείθρα είτε αυτά είναι προβληματικού σχεδιασμού και εντελώς ασυντήρητα,

β) τα φρεάτια στην Γ. Παπανδρέου στη Νέα Πεντέλη πλημμύρισαν,

γ) στην Καλλιθέα της Πεντέλης σε κάθε βροχή σχηματίζεται χείμαρρος που κατεβαίνει από το βουνό και η οδός Καλισσίων είναι απροσπέλαστη από τις εναποθέσεις χώματος. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί δημοτικές υπηρεσίες, που εναποθέτει την καθαριότητα δρόμων σε εργολάβους.

Είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα πλαίσια της οποίας τα έργα σχεδιασμού και συντήρησης σύγχρονων ασφαλών δρόμων στις περιοχές κατοικίας δεν είναι ‘’επιλέξιμα’’ καθώς δεν εξυπηρετούν τη μεταφορά εμπορευμάτων κλπ.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει αφήσει την Πολιτική Προστασία σε εθελοντικά σώματα που ανεξάρτητα από προθέσεις και διάθεση προσφοράς δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Απαιτούμε να ξεκινήσει άμεσα σχεδιασμός παρεμβάσεων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου για να έχουν οι εργαζόμενοι της πόλης μας ασφαλείς δρόμους, για να μην κινδυνεύουμε με την πρώτη μπόρα».