Για «προβλήματα στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών του Δήμου» κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας, ο οποίος καλεί τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 09:00, στο δημαρχείο.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας αναφέρει:

«Γονείς που προσπαθούν να καταθέσουν το voucher για να γράψουν τα παιδιά τους για πρώτη φορά στους παιδικούς σταθμούς παίρνουν τηλέφωνα, στέλνουν mail, ψάχνουν μία ανακοίνωση για το πώς θα το κάνουν αυτό και μαθαίνουν το απόγευμα της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου ότι τελικά οι εγγραφές ξεκίνησαν -στα κρυφά;- το πρωί της ίδιας ημέρας και μάλιστα “κατά προτεραιότητα”. Δηλαδή όποιος πρόλαβε… θέση στον παιδικό σταθμό είδε.

Γονείς που τα έχουν όλα κανονισμένα για να πάει το παιδί τους στον 2ο και τον 3ο παιδικό σταθμό (και οι ίδιοι να πάνε στη δουλειά τους) την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου μαθαίνουν την παραμονή ότι τελικά ο σταθμός τους δεν θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου γιατί γίνονται εργασίες συντήρησης.

Δεν μας έφτανε που δεν βγάζουμε τον μήνα, που όσο και να κόψεις π.χ. από το σούπερ μάρκετ για να πληρώσεις το ρεύμα και πάλι δε φτάνουν, έχουμε και τη δημοτική αρχή να μας προσθέτει νέα προβλήματα και άγχη. Κυβέρνηση και Δήμοι θα έπρεπε να εξασφαλίζουν όλα τα παιδιά προσχολικής αγωγής να έχουν μια θέση σε παιδικό σταθμό δωρεάν, όλοι οι γονείς να ξέρουν πού θα βρίσκονται τα παιδιά τους όσο οι ίδιοι βρίσκονται στη δουλειά τους. Για ποια εναρμόνιση, ποια επαγγελματική και ποια προσωπική ζωή μας λέτε;

Απαιτούμε:

-Όλα τα παιδιά, για τα οποία έγινε αίτηση εγγραφής, να έχουν θέση σε παιδικό σταθμό του Δήμου καλύπτοντας την ανάγκη αυτή με όλες τις απαραίτητες προσλήψεις.

-Όλοι οι γονείς να ενημερωθούν σήμερα για τον σταθμό που θα πηγαίνει το παιδί τους.

-Να βρεθεί τώρα λύση για τα τουλάχιστον 100 παιδιά του 2ου και του 3ου παιδικού σταθμού για όσο διαρκέσουν οι εργασίες.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5/9 στις 9 π.μ. στο δημαρχείο και ζητάμε από τη δήμαρχο και την πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ να είναι εκεί και να μας απαντήσουν:

-Αν υπάρχουν παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

-Ποιες εργασίες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προβλέπονται να γίνουν στους παιδικούς σταθμούς.

-Πόσα παιδιά θα πηγαίνουν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τι τμήματα διαμορφώνονται και πόσο είναι το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Όλοι οι γονείς μαζί με τα παιδιά μας, γιαγιάδες και παππούδες να είμαστε εκεί».

Διαβάστε περισσότερα:

Έκρηξη στην Αχαρνών – Δυο τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει

Φωτιά τώρα στο Γραμματικό Αττικής

Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες (Αγία Παρασκευή): Ερωτήματα για το «κόλλημα» των έργων στο Νέο Δημαρχείο και στον Αη Γιάννη