Ότι αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, εκλεγμένο με τη ΔΑΣ ΟΤΑ, στη χθεσινή (30/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατηγορεί τον πρόεδρο του Σώματος η οργάνωση.

Η παρέμβαση, όπως αναφέρει, αφορά το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου, που προσπαθούν από το 2015 να μονιμοποιηθούν.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει:

«Επικαλούμενος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν είναι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του μήνα αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον εκπρόσωπο των εργαζομένων και εκλεγμένο με τη ΔΑΣ ΟΤΑ για να τοποθετηθεί για μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους.

Ο πρόεδρος βέβαια, ως μέλος της διοίκησης του Δήμου, θα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα και ειδικά θέματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική ζωή των συναδέλφων μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να παρακαμφθεί.

Μια από τις αιτίες που ζήτησε τον λόγο ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ ήταν η διόρθωση μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τους συμβασιούχους του Δήμου μας. Είναι συνάδελφοι που δουλεύουν στον Δήμο μας από το 2015 και δίνουν αγώνα για τη μονιμοποίηση τους.

Βέβαια για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τέτοιες αποφάσεις είναι ψιλά γράμματα. Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί εν μέρει να αλλάξει την απόφαση, από τον Σεπτέμβρη που κάναμε παρέμβαση μέχρι και σήμερα δεν έχει πει κουβέντα. Τελευταία ενημέρωση είναι ότι θα το φέρει το θέμα στις αρχές του Δεκέμβρη, όμως υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν δικαστήρια άμεσα και τη χρειάζονται άμεσα.

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί μας κουνάνε το δάκτυλο και δηλώνουν ότι πολεμούν τη γραφειοκρατία. Βέβαια δεν λένε ότι τη γραφειοκρατία την δημιουργούν οι ίδιοι με τις πρακτικές τους. Ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε πέντε λεπτά το σέρνουν δυόμιση μήνες.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωση της απόφασης ώστε να μπορέσουν να την προσκομίσουν στο δικαστήριο».

Διαβάστε επίσης: