Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, είχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βόρειου τομέα Αθηνών και τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής», Γιώργος Μπαλάφας.

Εξερχόμενος ο Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς από δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ενώ η πανδημία είναι πλέον ανεξέλεγκτη και τα ρεκόρ κρουσμάτων καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους θανάτους που πλέον ξεπέρασαν τις 16.000, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει τη μάχη και απλώς παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις. Ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης της απραξίας, είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους ΟΤΑ και στον Δημόσιο Τομέα, όπου το πολύτιμο μέτρο της τηλεργασίας φαίνεται να έχει αφεθεί στην τύχη του παρά το γεγονός ότι δεν επιφέρει δαπάνες αλλά μόνο οφέλη.

Και αυτό ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών, είχε υποτίθεται επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή για την ψήφιση του νόμου 4807/2021, που ρυθμίζει το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο σε κανονικές συνθήκες.

Ακόμη χειρότερα, το μέτρο της τηλεργασίας παραμένει σήμερα ουσιαστικά αναξιοποίητο, παρ’ όλο που θα μπορούσε να συμβάλει μαζί με τον αποτελεσματικότερο εμβολιασμό, την ενίσχυση του ΕΣΥ και μια σειρά άλλων μέτρων καθοριστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας ιδίως τώρα που γνωρίζουμε ότι δυστυχώς και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και σε πολύ μικρότερο φυσικά ποσοστό να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν.

Ενιαίοι κανόνες δεν υπάρχουν και το Υπουργείο Εσωτερικών αδυνατεί πλήρως να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να ρυθμίσει αποτελεσματικά την εφαρμογή του.

Είναι ενδεικτικό ότι σε άλλες Υπηρεσίες εφαρμόζεται αποσπασματικά, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημόσιο και στους είναι  ως γνωστόν γενικά πανομοιότυπες.

Σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, «ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, στο  ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας».

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι και για φέτος αργά…

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας δεσμεύτηκε να αναδείξει τα ζητήματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια Αττικής και να πιέσει για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων υποδομής της περιοχής.

Στον απόηχο των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το λεκανοπέδιο Αττικής, κακοκαιρία Μπάλλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων έκανε εκτενή και αναλυτική ενημέρωση  τόσο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και για τον προγραμματισμό επιπλέον αντιπλημμυρικών έργων την προσεχή περίοδο, ώστε τα Βριλήσσια να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος και τού μέλλοντος με πιο έντονα και πιο πυκνά ακραία καιρικά φαινόμενο.

Ο Ξένος Μανιατογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που είναι σε εξέλιξη στα Βριλήσσια και ενημέρωσε ότι αναμένεται 50% εκταμίευση των προγραμματισμένων κονδυλίων ως το τέλος του έτους. Αναφέρθηκε επίσης σε ζωτικής σημασίας έργα για την Πόλη η Πεζογέφυρα της οδού Αναπαύσεως, οι ασφαλτοστρώσεις, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για την υλοποίηση και την αποπεράτωση των οποίων χρειάζεται και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οικονομικά του Δήμου και την επιβάρυνση τους και λόγω των δαπανών που έχουν γίνει για να καλυφθούν οι ανάγκες της περιόδου της πανδημίας αλλά και την μεγάλη επιβάρυνση που έρχεται λόγω των ανατιμήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο. Έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη να στηριχτούν οι δήμοι οικονομικά σε αυτή την απρόσμενη ενεργειακή κρίση αλλά και στην προσπάθειά τους να μεταβούν σε μία νέα εποχή που θα παράγουν πράσινη ενέργεια για να καλύπτουν τις δημοτικές ανάγκες αλλά ταυτόχρονα να καλύπτουν και ζωτικές ανάγκες φτωχών και αδύναμων νοικοκυριών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για την διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο, την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης για το σύνολο της χώρας ώστε να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη για τους δημότες και να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των απορριμμάτων που παράγουν οι πόλεις μας.

Ειδική αναφορά έγινε στην πανδημία, την ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου στην κοινότητα και πως θα μπορούσε η τηλεργασία να βοηθήσει στην μείωση της διασποράς και τον έλεγχο της πανδημίας.

Τέλος ο κ. Μανιατογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς και ενημέρωσε για το αίτημα νομοθετικής ρύθμισης προς επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει με την άσκηση αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας ακίνητα στην περιοχή του Δήμου Βριλησσίων.

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – ΕκάληΝέα Ερυθραία: Νέα όψη στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – 7.335 νέα κρούσματα και 477 διασωληνωμένοι

Ανεμβολίαστοι: Νέα καθημερινότητα από σήμερα – Τι ισχύει για την είσοδο σε τράπεζες και Δημόσιο