Συνεχίζονται οι προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης για βελτίωση της καθαριότητας.

Όπως αναφέρεται, η δημοτική αρχή επέλεξε ένα σχέδιο με κεντρικούς άξονες:

Τη συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία, όπου ο μηχανισμός του Δήμου δεν ήταν επαρκής. Έτσι συνεργάζεται μεταξύ άλλων με ιδιωτικό συνεργείο που παρέχει στο Δήμο 11 οδοκαθαριστές και συνεργείο καθημερινής αποκομιδής ογκωδών.

Την ενίσχυση του εξοπλισμού του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή εξασφάλισε τη χρηματοδότηση έξι νέων απορριμματοφόρων μαζί με σύστημα πλύσης (3 για σύμμεικτα απόβλητα και 3 για βιοαπόβλητα), ενός φορτηγού μαζί με αρπάγη και ενός κλαδοτεμαχιστή.

Επίσης μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έχει κάνει αίτηση για δύο ακόμα απορριμματοφόρα, ένα συμβατικό και ένα ηλεκτρικό.

Από σήμερα:

Προστίθεται ειδικό μηχάνημα πλύσης και απολύμανσης πλατειών, παιδικών χαρών, στάσεων και πεζοδρόμων.

Επεκτείνεται η συνεργασία με το συνεργείο αποκομιδής ογκωδών και τις απογευματινές ώρες ώστε να συλλέγονται περισσότερα σημεία καθημερινά.
Προστίθενται δύο νέοι οδοκαθαριστές και πλέον οι οδοκαθαριστές του ιδιωτικού συνεργείου αυξάνονται σε 13.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Η μάχη να κρατήσουμε την πόλη καθαρή είναι διαρκής και γίνεται κάθε μέρα. Είμαστε σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από αυτή που παραλάβαμε, προσπαθούμε όμως να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και θα τα καταφέρουμε.

Οι νέες συνεργασίες που ξεκινούν σήμερα είναι στοχευμένες και θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε με νέες συνεργασίες σε λίγες μέρες, ενώ αναμένουμε την παραλαβή του νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού που διασφαλίσαμε με πόρους του ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.

Υποσχέθηκα στους πολίτες η πόλη να είναι καθαρή και τακτοποιημένη. Εργάζομαι στην κατεύθυνση αυτή μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου. Υπάρχει σημαντική βελτίωση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε. Όμως δουλεύουμε μεθοδικά και ακολουθούμε συγκεκριμένο σχέδιο και σε λίγο καιρό θα έχουμε την καθαριότητα της πόλης ακόμα καλύτερη».

Διαβάστε επίσης:

myDATA: Υποχρεωτικά από σήμερα τα e-βιβλία – Τι πρέπει να γνωρίζουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες

Παπάγος – Χολαργός: Ο Δήμος τίμησε τέσσερις σημαίνουσες προσωπικότητες με τα «Βραβεία Περικλέους»

Πληρωμές: Τι πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από 1 έως 5 Νοεμβρίου