Ο Δήμος Πεντέλης ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας για γυναίκες, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχουσες θα εξασκούνται σε τεχνικές πολεμικών τεχνών και μυϊκής ενδυνάμωσης. Τα σεμινάρια αυτοπροστασίας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο Α.Ο. Σείριος, το οποίο διαθέτει αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ. σε έξι αθλήματα πολεμικών τεχνών.

Τα μαθήματα αυτοπροστασίας θα πλαισιωθούν και από τη διοργάνωση θεματικών ομιλιών, κατά τις οποίες οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς σχετικά με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας στο στενό ή γειτονικό περιβάλλον, τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στα φαινόμενα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου (1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11), από τις 10:00 έως τις 11:00.

Οι συμμετέχουσες θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε αρνητικό rapid test 48 ωρών. Τα προγράμματα ξεκινούν από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.

Υπεύθυνος για την υλοποίηση των σεμιναρίων αυτοπροστασίας είναι ο Αθανάσιος Μπάρκας, προπονητής του αθλητικού σωματείου Α.Ο. Σείριος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 8045189.

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων του Δήμου για τα κενά στην καθαριότητα των σχολείων

Παπάγος – Χολαργός: Νέος χώρος για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στην κοινότητα Παπάγου

Στο edupass.gov.gr η δήλωση των self-test για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων