Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης με τίτλο “Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ μέσω της υπόγειας αποθήκευσης των απορριμμάτων” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ” 2019-2020 του “Πράσινου Ταμείου”, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης υπέγραψε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 συμφωνητικό με την ανάδοχο εταιρεία. 

Με αυτό το συμφωνητικό θα γίνει η προμήθεια 12 υπόγειων κάδων, που θα εγκατασταθούν σε κοινόχρηστα σημεία στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη και ενός ειδικού γερανού, που θα προσαρμοστεί σε  απορριμματοφόρο όχημα για την εξασφάλιση της αποκομιδής τους. Η εκτέλεση της παραπάνω σύμβασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου εξαμήνου.

Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το έργο με 184.922,40  ευρώ που αποτελούν το 80% του προϋπολογισμού του έργου στη βάση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος και το υπόλοιπο του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους (46.230,60€).

Το σύστημα των υπόγειων κάδων που θα αποκτήσει ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης είναι φιλικό προς το περιβάλλον και λειτουργικά αποτελεσματικό, ουσιαστικά προσφέρει περιβάλλον καθαρό και ευχάριστο και συμβάλλει  στον περιορισμό της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα αφού ελαχιστοποιεί αισθητά τη διαρροή υγρών. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή των πολιτών με τα απορρίμματα και η μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα των κάδων έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερο συχνή αποκομιδή, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το κόστος λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης: «Υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση, που αφορά σε 12 υπόγειους κάδους με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και με δημοτικούς πόρους. Έχουμε αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε πρόσκληση και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό μας και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα.

Το σύστημα των υπόγειων κάδων που θα αποκτήσει ο Δήμος μας είναι διαδεδομένο σε άλλους Δήμους της Αττικής και ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ η αποθηκευτική ικανότητα των 3 κυβικών μέτρων είναι και περιβαλλοντικά και οικονομικά επωφελής για τον Δήμο μας. Συνεχίζουμε βελτιώνοντας τον εξοπλισμό μας προκειμένου να βελτιώσουμε την καθαριότητα  στον Δήμο μας και την καθημερινότητα των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

Κύκλος εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη