Παρά τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού προχωρά σε μείωση των δημοτικών τελών, αξιοποιώντας την εξοικονόμηση πόρων που πέτυχε από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα, κατόπιν πρότασης του δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση  των δημοτικών τελών για το έτος 2022. Στη μείωση των δημοτικών τελών συντέλεσε η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού (εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 80% και ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανέρχεται τουλάχιστον σε 5,131 εκατομμύρια kWh), καθώς και η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων από τις δηλώσεις που έγιναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα δημοτικά τέλη για το 2022 καθορίζονται ως εξής:

Κοινότητα Παπάγου

Οικίες – 1,65 €/τ.μ.
Επαγγελματικές στέγες: 5,37 €/τ.μ.

Κοινότητα Χολαργού

Οικίες – 1,40 €/τ.μ.
Επαγγελματικές στέγες: 3,91 €/τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνένωση των δύο πρώην Δήμων το 2011 τα δημοτικά τέλη μειώθηκαν σε ποσοστό 30%, περίπου, στην Κοινότητα Παπάγου και 23%, περίπου, στην Κοινότητα Χολαργού για οικίες, ενώ για επαγγελματικές στέγες έχουν μειωθεί σε ποσοστό περίπου 26%.

Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύναμοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ), ενώ αποφασίστηκε η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες από 21.000 ευρώ σε 24.000 ευρώ και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύναμους, από 250.000 σε 300.000 ευρώ.

Η μείωση των δημοτικών τελών ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη και Αντώνη Ρεκλείτη, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας: «Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τον τομέα καθαριότητας, βελτιώνοντας καθημερινά την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά – Νεκρός υπάλληλος εταιρείας φυσικού αερίου

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει για τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε έως και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις στις τράπεζες – Ποιες οι εξαιρέσεις