Ο Δήμος Αμαρουσίου ανανεώνει τον μηχανοκίνητο στόλο του με 17 νέα οχήματα και έξι νέα μηχανήματα έργου νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Οι αντίστοιχες συμβάσεις υπογράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους αναδόχους-προμηθευτές, σε συνέχεια ολοκλήρωσης του σχετικού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού που ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου 2021. Η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, τα 23 νέα οχήματα και μηχανήματα έργου «έρχονται να καλύψουν καίριες ανάγκες πολλών ετών του Δήμου όπως πλυντηρίου κάδων, καλαθοφόρου, απορριμματοφόρων, σαρώθρων, φορτηγών, επιβατικών και άλλων κρίσιμων μέσων για τις επιχειρησιακές ανάγκες καθαριότητας, εξωτερικών συνεργείων, μεταφοράς προσωπικού κ.ά.».

Υπενθυμίζεται από τη δημοτική αρχή ότι ο Δήμος προέβη επίσης στην προμήθεια τριών σύγχρονων λεωφορείων με ιδίους πόρους για τις ανάγκες της Δημοτικής Συγκοινωνίας στις αρχές του 2021 και προγραμματίζει την προμήθεια τεσσάρων ακόμη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής σχετικών συμβάσεων για την προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου δηλώνει:

«Μία μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής, από τους πρώτους ήδη μήνες της διοίκησής της, ήταν η διαγραφή 38 εκατομμυρίων ευρώ από τις πλάτες του Δήμου και των Μαρουσιωτών και η ευνοϊκή διευθέτηση δανειακών υποχρεώσεων πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές οι ενέργειες, που είχαν συνοδευτεί και με άλλες διευθετήσεις προς όφελος ιδιοκτητών ακινήτων και προς όφελος περιοχών στην απόκτηση νέων κοινόχρηστων χώρων, σήμερα φέρνουν και τους οικονομικούς καρπούς. Ο Δήμος μας πλέον στέκεται με περισσότερη ασφάλεια στα πόδια του, είναι συνεπής στις οφειλές του, συνεπής στους προμηθευτές του και επιπλέον καταφέρνει να ανανεώνει κρίσιμες δομές, υποδομές και λειτουργικές του ανάγκες με ιδίους πόρους, πέρα των διεκδικήσεων και σχετικών χρηματοδοτήσεων από τρίτους.

»Τα 23 νέα οχήματα και μηχανήματα έργου που εντάσσουμε στον δημοτικό μας στόλο είναι η απόδειξη των άμεσων ωφελειών που έχει η χρηστή διαχείριση και διοίκηση του Δήμου μας. Νέα σύγχρονα οχήματα θα διευκολύνουν την καθημερινή εργασία των υπαλλήλων μας και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Με αυτή την πολιτική βούληση και με προσήλωση στους σκοπούς μας θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη ζωή στο Μαρούσι που αγαπούμε».

Διαβάστε επίσης:

Αγία Παρασκευή: Πρόσληψη 5 ατόμων για υπηρεσίες καθαρισμού σε σχολεία – Πώς θα κάνετε αίτηση

Διόνυσος: Μπήκε ο «Θεμέλιος Λίθος» στο νέο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

Επίδομα θέρμανσης: Πότε και πως θα δοθεί στους δικαιούχους