Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που προκλήθηκε μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην οδό Παπανικολή στο Δήμο Χαλανδρίου, εξαιτίας κακοτεχνίας από πλευράς εταιρείας δικτύου τηλεφωνικών επικοινωνίων.

Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του οδοστρώματος. Μετά την τοποθέτηση σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες διερεύνησης και αποκατάστασης του προβλήματος.

Διαπιστώθηκε κακοτεχνία που οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων (κατά πάσα πιθανότητα ο ΟΤΕ) είχε διατηρήσει τον πλακοσκεπή αγωγό ομβρίων, με τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διάτρησης (χωρίς δηλαδή ανοιχτή διατομή), και δημιούργησε ρήγμα στον αγωγό ομβρίων (παλιό αγωγό κατασκευασμένο από την ΕΥΔΑΠ), με αποτέλεσμα η πάροδος των χρόνων και η έντονη βροχόπτωση να προκαλέσει την καθίζηση του οδοστρώματος.

Όλη την εβδομάδα εντατικά θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης (σιδέρωμα, καλούπωμα, σκυροδέτηση τοιχείων, επίχωση) και αναμένεται η ασφαλτόστρωση της οδού να ολοκληρωθεί το Σάββατο (23/10) με στόχο ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες να δοθεί το συντομότερο δυνατό η οδός σε κυκλοφορία και να επανέλθει η κανονικότητα.

«Εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή εντατικά και μεθοδικά για την αποκατάσταση της βλάβης με τον καλύτερο δυνατό τεχνικά τρόπο. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών καθώς όλες οι εργασίες γίνονται για την προάσπιση της ασφάλειάς τους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λ.Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ 10,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Πως βλέπουν οι πολίτες τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Δήμος Χαλανδρίου: Εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την κατάρτιση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Πληρωμές: Τι πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το Υπουργείο Εργασίας