Την εφαρμογή Gi-Polis, ένα σύστημα προσέγγισης μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο- για να μπορούν οι πολίτες, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έκτακτων συνθηκών να λαμβάνουν σχετικές ενημερώσεις, δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν, ενώ παραμένει εντελώς ανώνυμη προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Από την στιγμή που ο χρήστης θα εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, δεν απαιτείται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ενώ σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης θα λάβει άμεσα ενημερωτικό μήνυμα Push Notification με οδηγίες δράσης από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Το σύστημα αυτό μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση του χρήστη, με την τεχνολογία GPS, Wi-Fi ή Bluetooth αν είναι  ενεργοποιημένα στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχοντας ως προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών, έχει εγκαταστήσει στα μέσα του 2019, σύστημα άμεσης προσέγγισης μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα, ώστε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους, παρέχοντας άμεσα πολύτιμες οδηγίες.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έκτακτων συνθηκών, η εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Με δίπλωμα οδήγησης οι 17αρηδες – Ποιες οι προϋποθέσεις – Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο