Στην περαιτέρω ενίσχυση της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας με την τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Πυροφυλάκιο Χολαργού προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, τον απινιδωτή παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Κεχρής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κεχρής: «Βασική προτεραιότητα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής είναι η προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσα από την πρόληψη. Η ύπαρξη απινιδωτή στο πυροφυλάκιο της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση του αιφνίδιου θανάτου και έχει μεγάλη βαρύτητα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρνει εις πέρας το καθήκον της.

Συνθήκες που αναμφίβολα χαρακτηρίζονται από έντονη πίεση και στρες και είναι συνδεδεμένες με περιστατικά καρδιακών αρρυθμιών και καρδιακής ανακοπής. Έτσι, προχωρούμε σε αυτή τη δωρεά ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνιστά συνέχεια της ενίσχυσης του ιατρείου της ΔΑ. ΠΑ. ΧΟ. με υγειονομικό φαρμακευτικό υλικό από το ιατρείο της κοινωνικής αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΑ. ΠΑ. ΧΟ. Στέλιος Φούρναρης εξέφρασε τις ευχαριστίες των εθελοντών προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής για την συνεχή στήριξη του έργου της ομάδας.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Πετράκης.

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμές: Τι πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι 15 Οκτωβρίου

Τα 11 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και οι μισθοί τους

Φυσικό αέριο: Έκπτωση 15% σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές