Το πρόγραμμα «The Green City» για την ανακύκλωση υλικών πολλών κατηγοριών υλοποιούν και στον Δήμο Χαλανδρίου η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και την εταιρεία Citipost. Μέσω της πρωτοβουλίας, κινητά πράσινα σημεία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια σε τακτική βάση, σταθμεύουν, μεταξύ άλλων κάθε Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής «The Green City» αναλυτικότερα για τους χώρους στους οποίους θα λειτουργούν τα οχήματα ανακύκλωσης ώστε να προσκομίζουν διαχωρισμένα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον Δήμο, τους δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούνται απόβλητα πολλών κατηγοριών και να επιβραβεύονται.

Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν είναι:

*Χαρτί/Χαρτόνι
*Πλαστικά
*Αλουμίνο
*Ανοξείδωτα αντικείμενα
*Μεταλλικά αντικείμενα
*Γυαλί
*Βρώσιμα έλαια
*Ρούχα (ένδυση/υπόδυση) Υφάσματα

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στη mobile εφαρμογή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα www.thegreencity.gr και το τηλέφωνο: 210- 92155000.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ποιες συσκευές μειώνουν μέχρι και 93% το ιικό φορτίο – Τι δείχνει μελέτη του ΑΠΘ

Επίδομα Θέρμανσης: Αυξάνεται το κονδύλι σε 168 εκατ. ευρώ – Ποιοι και πόσα θα λάβουν

ΑΑΔΕ: Τρεις ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους – Ποιες αφορούν