Συμπληρώθηκε ένα περίπου έτος από την εγκατάσταση του νέου δικτύου οδοφωτισμού στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του και λειτουργία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αντικατάσταση – αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης εδώ και δεκαετίες, καθώς εγκαταστάθηκαν 5.372 νέα φωτιστικά σώματα.

Ο νέος φωτισμός συμβάλλει στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της εν γένει ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών μέσα στη πόλη. Επιπλέον το έργο που υλοποιήθηκε στο Δήμο μας αποτελεί το 1ο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) στην Ελλάδα με πιο θερμή επιλογή θερμοκρασίας χρώματος (3.000 Κ) στα φωτιστικά, με στόχο την δημιουργία πιο φιλικών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποφυγή του φαινομένου της φωτορύπανσης.

Τα αποτελέσματα από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του συστήματος είναι εντυπωσιακά.

Η συνολική ενεργειακή κατανάλωση του Δήμου μας με τη λειτουργία του παλαιού δικτύου (έτος βάσης 2016) ανερχόταν σε 6,141 εκατομμύρια kWh.

Με τα πρώτα δείγματα λειτουργίας του νέου δικτύου, η ετήσια κατανάλωση μειώνεται σε περίπου 1,010 εκατομμύρια kWh, δηλαδή το ετήσιο ενεργειακό όφελος ανέρχεται σε 5,131 εκατομμύρια kWh.

Η εξοικονόμηση ενέργειας υπερβαίνει το 80%, με σαφή οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Βάσει των δεδομένων που έχουν καταγραφεί από την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η μείωση στην εκπομπή ρύπων CO2 (kg/έτος) θα κυμανθεί άνω των 5.800.000,00 kg, με αποτέλεσμα ο Δήμος στο τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας να έχει έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους μείωσης ρύπων / κάτοικο. Ένα σημαντικό στοιχείο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, για την προάσπιση του μικροκλίματος και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας.

Παράλληλα, η πόλη θα καρπωθεί και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τη συντήρηση και ορθή λειτουργία του νέου δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης που υλοποιείται, καθίσταται δυνατή και η απορρόφηση της αναμενόμενης αύξησης στην τιμή της kwh.

Ολοκληρώνοντας έγκαιρα την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού, δεν θα υποστούμε τις συνέπειες της επερχόμενης αύξησης στην τιμή της kWh. με αποτέλεσμα να είναι δυνατή και η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού.

Η εξοικονόμηση των οικονομικών πόρων που προκύπτει από την υλοποίηση του έργου, και παρά την επερχόμενη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα αρχίσει να αποδίδεται άμεσα στους πολίτες, και ήδη από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2022, μελετάμε την μείωση των δημοτικών τελών που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Όροι και προϋποθέσεις για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις – Στο myBusinessSupport οι αιτήσεις

Κορωνοϊός: 3.040 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 333 οι διασωληνωμένοι

Τα μέτρα για ασθενείς και συνοδούς στους οδοντιάτρους – Tι ισχύει για εμβολιασμένους και μη