Στην απόφαση, από τη σχολική χρονιά 2021-2022 να μην δίνεται λίστα υλικών στους γονείς των μαθητών των Νηπιαγωγείων, προχώρησε ο Δήμος Βριλησσίων και το κόστος αυτό να καλύπτεται από τους πόρους της Σχολικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης και οι διευθύνσεις των Νηπιαγωγείων, κοινοποίησαν σχετική επιστολή προς τους γονείς.

Στη σχετική επιστολή αναφέρουν: «Αγαπητές μας μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές. Αγαπητοί γονείς. Με την έναρξη του σχολικού έτους 2021- 2022, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για μία δημιουργική σχολική χρονιά, πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο, αλλά δημιουργικό δρόμο όλων των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Ειδικά όπως είναι τα μικρά παιδιά σας που ξεκινούν σήμερα την πρώτη ημέρα τους στο σχολείο.

»Επίσης ευχόμαστε σε εσάς, στους γονείς και στους κηδεμόνες, καλή δύναμη και επιτυχία, στην προσπάθειά σας να βοηθήσετε τα παιδιά σας σε όλη τη μαθητική τους διαδρομή.

»Η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, αποφάσισαν να οργανώσουν και να υλοποιήσουν μια μικρή, αλλά ουσιαστική δράση στήριξης της οικογένειας των μαθητριών και μαθητών του σχολείου σας. Το κόστος των υλικών που θα χρειασθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην εκπαίδευσή τους οι μικροί μαθητές θα καλυφθεί από πόρους της σχολικής επιτροπής και όχι από εσάς, όπως μέχρι τώρα συνέβαινε.

»Με την πεποίθηση ότι τη δύσκολη αυτή περίοδο για την ανθρωπότητα και τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας, αλληλεγγύης και ελπίδας και με τη δέσμευση ότι η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων όλων εσάς, σας ευχόμαστε και πάλι η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα, γόνιμα και εποικοδομητικά, πρωτίστως με υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Ενημέρωση κάθε Τετάρτη για τους μαθητές 4-17 ετών που νοσούν

Πυρόπληκτοι: Πιστώνονται εκατ. ευρώ σε 717 δικαιούχους

Ρύθμιση 100 – 120 δόσεων: Άνοιξε το myBusinessSupport για επανένταξη των πληγέντων