Να δημοσιοποιήσει τη λίστα των επιχορηγήσεων που έλαβαν οι δήμοι από την Περιφέρεια Αττικής, για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2022, κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Χάρη Ρώμα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χαλανδρίου, ζητά από τον κ Ρώμα, να αιτιολογήσει «γιατί το Χαλάνδρι χρηματοδοτήθηκε με 700 ευρώ, ενώ δήμοι, με ασύγκριτα μικρότερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως προκύπτει από τις αναρτημένες στην διαύγεια αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής».

Επιπλέον, η ανακοίνωση σημειώνει:

«Να εξηγήσει γιατί ματαίωσε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τη χρηματοδότηση της μίας και μοναδικής θεατρικής παράστασης, η οποία είχε μάλιστα επισήμως ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022.

Και να δώσει μια εξήγηση γιατί η παράσταση (που πραγματοποιήθηκε τελικά με έξοδα του Δήμου) κόστισε τα μισά χρήματα από όσα την είχε κοστολογήσει η Περιφέρεια.

Είναι ίσως λογικό ο προσφάτως μεταδημοτεύσας από τον δήμο Αθηναίων, αντιπεριφερειάρχης να έχει πλήρη άγνοια για την  πολιτιστική ζωή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες.

Καλό όμως θα ήταν να αποδεχθεί, ότι η πολιτιστική συνεισφορά και δημιουργία εκατοντάδων δημιουργικών ανθρώπων από όλο το φάσμα των Τεχνών δεν παρελαύνει αυτοθαυμαζόμενη στα τηλεοπτικά πλατό, όπως έχουν συνηθίσει άλλοι….

Αποτέλεσμα της συνεισφοράς όλων αυτών των ανθρώπων ήταν οι 81 παραστάσεις του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2022, τις οποίες απόλαυσαν χιλιάδες κόσμου, στο πλήρως ανακαινισμένο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, αλλά και στις γειτονιές του Χαλανδρίου.

Οπότε λίγη μετριοφροσύνη από τον κ. Ρώμα, περί των υπαρκτών η ανύπαρκτων επιτευγμάτων του ως αντιπεριφερειάρχη, δεν θα έβλαπτε».

Διαβάστε περισσότερα:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Χριστούγεννα στο Χαλάνδρι: Φωτίστηκε η κεντρική πλατεία – Το μήνυμα του δημάρχου

Συνελήφθησαν ένας 18χρονος και 4 ανήλικοι για ληστείες σε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή